CES: Intel’s Entree in Smartphoneland

Vorige week bespraken we al het gerucht dat Intel en LG tijdens de CES de eerste smartphone met een Intel CPU zouden presenteren. Op die aankondiging zitten we weliswaar nog te wachten, maar Lenovo heeft de eerste Intel telefoon al laten zien en Motorola heeft aangegeven het voorbeeld te volgen.

Lenovo zal haar K800 (SonyEricsson en VK Mobile brachten ook al een K800 uit) smartphone voorzien van Intel’s Medfield chip. De telefoon zal debuteren in het tweede kwartaal van 2012 in China. Het toestel beschikt over een 4.5 inch scherm en 8 megapixel camera. Het toestel zal naar alle waarschijnlijkheid op Android 2.3 draaien.

Motorola gaat ook met Intel’s chips aan de slag. Het becrijf (nu van Google) verwacht komende zomer de eerste Intel telefoon in Amerika (en vermoedelijk Europa) te lanceren. De deal tussen Motorola en Intel is geen grote verassing. Een maand na de overname door Google werd al bekendgemaakt dat Google Intel hielp om Android geschikt te maken voor Intel chips.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.