Apple en bordspellenfabrikant Ravensburger zijn al enige tijd in de rechtszaal te vinden in verband met het merkenrecht dat Ravensburger op de naam Memory claimt. Nee, het gaat niet om het gebruik van het woord Memory in de omschrijving van Apple producten, maar om de vele klonen in de App Store.

Ravensburger was namelijk niet zo blij met allen kleine ontwikkelaars die geld verdienen aan het door Ravensburger bedachte spel. Zover bekend hebben de twee bedrijven nu een schikkingsvoorstel op tafel liggen. Apple is mogelijk met een schikking gekomen omdat de rechter overwoog om de App Store als webshop te beschouwen in plaats van online handelsplaats. Het gevolg daarvan is dat Apple hoofdelijk verantwoordelijk zou worden voor de inhoud van de App Store in Duitsland. Iets dat Apple de kop zou kunnen kosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.