Toshiba Regza 32BE3 verbruikt geen stroom in standby

Toshiba Regza 32BE3Het wordt steeds groener als we naar de nieuwe generaties televisies kijken. Hoe zuiniger, hoe beter en des te beter het verkocht wordt moeten de fabrikanten denken. We dachten dat met de LED-televisies het dieptepunt van energieverbruik wel genaderd was, maar Toshiba heeft met hun nieuwe Regza 32BE3 een nieuwe dimensie gegeven aan zuinigheid. Zo verbruikt dit nieuwe model 0 Watt in standby-modus.

Om dit mogelijk te maken heeft Toshiba in de televisie een Ecochip ingebouwd die weer gekoppeld is aan een condensator die beschikt over een enorme opslag voor energie. Om er voor te zorgen dat de televisie werkelijk ook geen stroom meer onttrekt uit het stopcontact is er een relais ingebouwd die dus werkelijk de stroomtoevoer stopt. Overigens zal de televisie enkel dit stroomverbruik behalen, als je het verbruik mag noemen, wanneer je de afstandsbediening gebruikt.

De afstandsbediening is in dit verhaal toch erg belangrijk, want er wordt namelijk een speciaal signaal afgegeven aan de televisie via de infraroodpoort om al het stroom af te sluiten. Daarnaast is enkel de infraroodsensor op de televisie nog actief en verbruikt dermate weinig stroom dat deze makkelijk op de condensator een tijdje op standby kan blijven staan. Hoe lang de condensator dit echter vol kan houden is niet bekend bij ons.

Voor wie echt groen denkt is de nieuwe Regza 32BE3 helemaal de juiste keuze. Ook beschikt het nieuwe model over twee energiebesparende modi die respectievelijk 50% of zelfs wel 75% aan stroomverbruik kunnen besparen terwijl je televisie kijkt. Volgens Toshiba wordt er met de helderheid gespeeld om zo niet teveel aan de kleurintensiteit te verliezen. Hierdoor claimt de fabrikant dat ook in deze modi het beeld nog helder en scherp is.

De nieuwe 32BE3 zal de huidige Regza 32A2 moeten gaan opvolgen. Volgens Toshiba zal de nieuwe Regza 32BE3 ruim 23% minder stroom verbruiken door deze nieuwe technische innovaties. De Regza 32A2 is helaas nooit in Nederland verschenen en het is onbekend of het nieuwe model wel in Europa gaat verschijnen. Vooralsnog ziet het er naar uit dat het nieuwe model enkel in Japan verkocht gaat worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment on “Toshiba Regza 32BE3 verbruikt geen stroom in standby”

  1. Dus als ik het goed begrijp, vult de TV de condensator wanneer deze aan staat. Met andere woorden, het stroomverbruik van de standby-modus wordt opgenomen op het moment dat je TV kijkt en geconsumeerd wanneer hij in stand-by staat. Dat is toch enkel het verplaatsen van de stroomconsumptie voor de stand-by?

Paul Herps

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram