Magic Remote 2012We kunnen nu eigenlijk al niet wachten tot de CES zijn deuren opent. LG heeft waarschijnlijk dezelfde gedachte en daarom laat het beetje bij beetje zien wat we kunnen gaan verwachten in 2012 vanuit deze fabrikant. Al eerder hadden we bericht over WiDi en nu wordt ook spraakbesturing toegevoegd aan de LG Cinema lijn in 2012. Hiervoor is de Magic Remote aangepast, die we nu al terugvinden in de 2011 modellen.

LG wil grote stappen gaan zetten in 2012 en als je het ons vraagt zijn ze daar goed mee bezig. De spraakbesturing zal zich enkel richten op enkele commando’s om de televisie aan te sturen. Daarnaast is het mogelijk, wanneer je op internet surft, zoekopdrachten in te spreken in plaats van dat je deze moet invoeren. Volgens LG zal hiermee het gebruik en het gemak van een Smart TV aanzienlijk verhoogd worden.

Om dit alles te kunnen doen heeft LG de Magic Remote onder handen genomen. De afstandsbediening krijgt daarnaast een klein scrollwieltje erbij om het navigeren binnen Smart TV te vereenvoudigen. De Magic Remote zou daarnaast ook bewegingen kunnen detecteren. Als je bijvoorbeeld de letter ‘V’ nabootst met de Magic Remote herkent de afstandsbediening dit ook en zal de televisie direct de laatste video’s tonen die je hebt gekeken. Of de beweging ook afzonderlijk in te stellen is voor een bepaalde opdracht is nog niet bekend.

In de Magic Remote zit naar alle waarschijnlijkheid ook een kleine microfoon ingebouwd waarmee de spraakopdrachten opgegeven kunnen worden. Toch blijft het hier nog even gissen naar de werkelijkheid, omdat over de techniek LG nog niet veel prijsgeeft. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot LG met hun nieuwe productlijn op de CES zal gaan staan. Uiteraard zullen wij dan ook weer terugkomen op deze nieuwe feature.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.