Logo WiDiInmiddels lijkt het nieuwe protocol WiDi (WiFi Direct) ook zijn weg te gaan vinden naar de televisie. Fabrikant LG zal de eerste fabrikant zijn die WiDi in zijn televisies gaat integreren in 2012. Op de CES in Las Vegas zullen we deze eerste nieuwe modellen gaan zien, waarna halverwege volgend jaar de eerste modellen leverbaar moeten gaan worden. Voor deze ondersteuning is LG een samenwerking aangegaan met Intel.

Met de integratie van WiDi wil LG de laptop, netbook, PC, smartphone of tablet dichterbij de televisie brengen. Uiteraard dient de computer of smartphone ook te beschikken over WiFi Direct, maar de meeste nieuwe modellen beschikken inmiddels over dit protocol. Met de toevoeging van WiDi aan de 2012-modellen van LG zal het mogelijk worden om zonder kabels direct content te streamen vanaf je tablet of smartphone naar een televisie van LG. Hierdoor wordt het nog eenvoudiger om filmpjes direct terug te kijken op de televisie.

Naar verwachting zullen enkel de high-end modellen voorzien gaan worden van WiDi-ondersteuning, maar veel gaf LG hierover niet prijs. Toch lijkt met de toevoeging van WiFi Direct een naadloze integratie te ontstaan tussen media op andere randapparatuur en een televisie. Hierdoor lijkt de televisie een steeds meer centrale rol te gaan spelen binnen een huishouden.

Zodra er meer bekend is over de nieuwe modellen van LG die WiDi gaan ondersteunen, zullen wij hier uiteraard direct over berichten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.