Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Grote Gamebedrijven Laten Antipiraterijwet Vallen

Je verwacht het niet, maar nog net voor het nieuwe jaar blijken EA, Nintendo en Sony Computer Entertainment niet langer achter de omstreden Amerikaanse SOPA-wetgeving te staan. Dit blijkt uit een wijziging aan de lijst van organisaties die de wet wel steunen. De bedrijven hebben hier geen aankondigingen over gedaan.

Overigens is Sony niet geheel uit de lijst verdwenen. Een aantal takken van Sony die zich met muziek bezighouden, staan nog wel op de lijst.

De wet is omstreden omdat de wet het toestaat om websites waar mogelijk illegale downloads op staan, zonder tussenkomst van de rechter te sluiten. Iets dat publiekelijk op weerstand stuit omdat de status van een website niet altijd geheel duidelijk is waardoor het lastig is om aan voldoende, goede bewijsvoering te komen.

Onder de partijen die de SOPA-wetgeving nog wel steunen zit ook de Business Software Alliance, kortaf BSA. De BSA is ook in Nederland actief en werkt voor diverse partijen waaronder Microsoft. Microsoft zelf heeft overigens al aangegeven geen voorstander van de wet te zijn. Antivirusmaker Kaspersky stapte eerder deze maand zelfs al uit de BSA omwille deze wet.

Via.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.