Daniel Schilling
Daniel Schilling

Review: XpanD X103 Universele Actieve 3D bril

Daniel Schilling beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Brede glazen
  • Opzetstukjes voor de neus
  • Comfortabel
  • Blijft in sync
  • Weinig tot geen flickering
  • Originele kleur blijft goed behouden

THE BAD

  • Prijs
  • Design
  • Geen Radio Frequency en Bluetooth Ondersteuning

Zoals te lezen valt in ons artikel over 3D TV bestaan er universele 3D brillen die dus op meerdere merken TV’s te gebruiken zijn. XpanD is daarin het grootste merk. Het is het merk dat veel bioscopen van 3D techniek en brillen voorziet, maar nu dus probeert dit zo optimaal mogelijk naar de huiskamer te brengen.

Uitrusting:

De bril komt in een mooie stilistische verpakking. Daarin bevind zich de bril met een beknopte gebruiksaanwijzing (het synchroniseren van de bril met de TV is zeer goed en makkelijk uitgelegd), 2 extra batterijen die ook weer opgeladen kunnen worden, een tasje voor de bril en heel fijn 3 opzetstukjes voor de neus. Vooral de opzetstukjes zijn erg welkom, aangezien je hem daardoor op een brede volwassen neus comfortabel kan zetten, maar ook op een smalle kinderneus.

Uiterlijk:

De x103 ziet er wat lomp en log uit. De 3D bril (ag-S250) die ik bij mij LG TV zelf heb gekregen is een stuk kleiner en ziet er echt uit als een sportieve zonnebril, dat is bij deze bril dus wel anders. De pootjes kun je uitklappen en zijn buigzaam. Door deze buigzaamheid en door de ronding die in het pootje zit, zit de bril bij iedereen wel lekker, zelfs als je een brildrager bent en je dus 2 brillen op je neus hebt staan zoals ik.

Gebruik:

Zoals al eerder gezegd is de x103 makkelijk te synchroniseren met je 3D Tv, alleen let er wel op dat de bril alleen Infrarood ondersteunt. Door het brede en grote ontwerp van de bril valt er weinig licht tussen het montuur door, waardoor je optimaler van de 3D kunt genieten dan smallere 3 brillen. Ook is er door de grote glazen een breed gezichtsveld, wat vooral ten goede komt bij grote TV’s. Ik heb bij deze bril ook minder last gehad van flickering dan bij mijn LG bril en ook verliest hij het zendsignaal niet, wat mijn LG bril wel elke 10 minuten doet. De LCD glazen zijn wel een stukje donkerder dan andere 3D brillen die ik heb opgehad. Dit zorgt ervoor dat het beeld voor mij af en toe iets te donker is en ik niet goed alles kan zien. Wel geeft de bril een natuurlijker kleurenbeeld weer dan mijn LG bril, die de kleur er helaas een klein beetje uithaalt.

X104:

Heb je een 3D TV met een Radio Frequency of een Bluetooth signaal, dan zal je moeten wachten op de x104 met de naam ‘Youniversal’ glasses. Deze bril zal deze signalen wel ondersteunen en zal tevens geheel naar smaak aanpasbaar zijn gelet op snelheid, sluitertijd e.d. Er zal ook een App verschijnen waarin je dat zal gaan kunnen regelen. Zodra deze binnen is, gaan we hem natuurlijk ook uitgebreid testen.

Conclusie:

De XpanD x103 is een zeer uitstekende 3D bril, die zichtbaar betere prestaties levert dan andere actieve 3D brillen. Ondanks het logge design zit de bril erg fijn en vooral de opzetstukjes voor de neus zijn erg handig. De bril is met zijn prijs tussen 100 en 130 euro erg duur, maar als je het geld hebt is hij het zeker waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.