Daniel Schilling beoordeelde namens GadgetGear de Jabra Halo Wireless Stereo Headset met 3 sterren.

The Good
 • Draadloos
 • strak ontwerp
 • Makkelijk in gebruik
 • licht
 • helder geluid met bellen
The Bad
 • klemt niet goed tegen de oren
 • weinig bas
 • regelmatig krakend geluid


De Jabra Halo Headset ligt alweer een tijdje in de (web)winkels en ik heb de nieuwe headset dus goed en uitgebreid kunnen testen. Het gaat hier om een wireless Stereo Headset die zich richt op de iPhone, maar die ook erg populair schijnt te zijn voor op de Playstation 3.

Uitrusting:

De Jabra Halo is draadloos, maar wordt geleverd met aardig wat snoerwerk. Een oplader (2 uur opladen is 8 uur bellen en luisteren), een kabel om de Jabra Halo aan te sluiten op je pc en een kabel om hem toch bedraad te gebruiken mocht je telefoon hem niet pakken. Naast de kabeld krijg je er ook een mooi opbergzakje en een beknopte uitleg erbij.

Uiterlijk:

De Jabra Halo ziet er futuristisch uit. Hij is enorm strak en hoekig vormgegeven. Hij is ook lekker dun, waardoor hij niet zo opvalt. Doordat hij zo dun is, is hij is ook erg licht. Door dit lichte en dunne ontwerp zit de Jabra Halo wel erg los op je hoofd en je zult hem vaak moeten rechtzetten. Doordat de Jabra Halo niet erg flexibel is, maar één geheel, voelt hij soms erg vervelend bij de oren. Na een tijdje kan hij zelfs pijn doen.

Geluid:

Het geluid van de Jabra Halo is vrij goed voor een Headset, maar wil je hem vooral het voor muziek luisteren (meer als koptelefoon dus), dan stelt hij toch teleur. De stemmen zijn kristalhelder te horen, maar de muziek is erg schel en er is weinig bas. Ook overstuurt de geluidsprocessor vrij gemakkelijk, waardoor het geluid vaak ‘kraakt’.

Gebruik:

De Jabra Halo is erg makkelijk in gebruik. Je klapt hem uit en schuift de scharnierpunten in elkaar, waarna hij gelijk aan staat. De Bluetooth op je iPhone vind hem gelijk en wanneer je de code hebt ingevuld die in het boekje staat is hij gebruiksklaar. Op de PS3 werkt het hetzelfde, alleen hoef je dan geen code in te vullen, maar moet de headset selecteren bij bluetooth apparaten. Op de zijkant is 1 knop vinden, daarmee start of stop je de muziek en neem of hang je de telefoon op. Dit werkt uitstekend en het is lekker makkelijk. Ook kun je met je vinger over een stukje van de headset sliden om het geluid harder of zachter te zetten en tap je dubbel om een track vooruit of achteruit te gaan (relatief dus boven en onder aan de volumeslider). Het slider werkt uitstekend, maar het tappen niet. Hierdoor ben je vaak meerdere malen achtereen aan het tappen om naar het volgende nummer te gaan, wat er voor je omgeving nogal raar uitziet.

Conclusie:

De Jabra Halo is een prima headset om gesprekken mee te voeren. Als je muziek luisteren als 2e functie is er dan ook niet veel mis mee. Maar wil je graag een headset met muziek luisteren als belangrijkste functie (en heb je hem dus vaak en lang op), dan is de adviesprijs van vijfenzeventig euro erg hoog voor de kwaliteit die je krijgt.

1 REACTIE

 1. ik vindt juist dat de bas bij de halo wel goed is.
  wel merk ik dat kennelijk de noise-cancelling functie erg snel overbelast raakt.
  als ik op de fiets zit valt steeds de muziek weg vanwege de wind die langs de headset blaast.
  ander probleem: volume zit vast op laatste instelling als je de kabel gebruikt, of bluetooth op een apparaat die de muziek besturing niet ondersteund.
  en de bovenste laag van de zachte bekleding op het hoofdband gedeelte van de headset gaat snel loszitten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.