Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Samsung Kondigt de Galaxy Nexus aan

Samsung heeft vannacht de Galaxy Nexus aangekondigd. De Galaxy Nexus is wederom een toestel dat het samen met Google ui zal brengen. De Galaxy Nexus bevat daardoor wederom de nieuwste technieken en… Android Ice Cream Sandwich. Dit is dus ‘s werelds eerste Android 4.0 toestel.

Één opvallend detail aan de Galaxy Nexus is zonder twijfel de naamgeving. De Galaxy toestellen staan bekend als de betere toestellen van Samsung terwijl Google’s Nexus lijn voor vernieuwing staat. Met deze naamgeving kan het ook niet anders dan dat de verwachtingen hooggespannen zijn.

Specs

De Galaxy Nexus beschikt over een 1.2 Ghz dual-core processor met 1GB aan RAM geheugen waardoor de Galaxy Nexus zonder twijfel tot de snelste Androids van dit moment zal behoren. Voor de opslag van apps en media is afhankelijk van de uitvoering 26GB of 32GB beschikbaar.

Het toestel is verder uitgerust met een 4,65 inch Curved Super AMOLED scherm wat niet alleen energiezuinig is, maar ook de beeldkwaliteit van een plasma TV oplevert. Met een resolutie van 1280×720 moet het beeld van de Galaxy Nexus waanzinnig scherp zijn(ter vergelijking, de iPhone 4S moet het met 960×640 doen).

Aan de achterkant vinden we een 5 megapixel camera met LED Flash aangevuld met een 1.3 megapixel camera aan de voorkant. De camera aan de achterkant is in staat om 1080p video-opnamen te schieten met 30 frames per seconde.

Qua connectivity heeft de Galaxy Nexus ook niks ge klagen. Ondersteuning voor WiFi tot en met N is aanwezig. Daarnaast beschikt het toestel over Bluetooth 3.0 en natuurlijk NFC zodat het voorbereid is op (onder anderen) mobiele betalingen. Verder kan het toestel met HSDPA, HSUPA, EDGE, GPRS en LTE netwerken overweg.

Software

Een bijzonder detail aan de Galaxy Nexus is de Face Unlock optie. Hiermee maken Google en Samsung een einde aan het intikken van codes. Het toestel unlockt zichzelf wanneer het jouw gezicht ziet.

Naast Android 4.0 is de Galaxy Nexus ook uitgerust met Google Maps 5.0 (3D maps en turn-by-turn navigatie) en natuurlijk Google+.

Beschikbaarheid

De Galaxy Nexus is vanaf begin december te koop en zal zonder abonnement €649 gaan kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.