Daniel Schilling
Daniel Schilling

Review: Sony Wireless Stereo Headset (PS3)

Daniel Schilling beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Heerlijk vol geluid
  • Helder spraakgeluid
  • De prijs
  • Draadloos
  • Plug and Play

THE BAD

  • Geen 7.1 Dolby Surround
  • Geen instellingen kunnen veranderen

Afgelopen mei kwam Sony met de aankondiging dat ze een nieuwe headset uit zouden brengen. Het zou gaan om een Wireless Stereo Headset voor de Playstaion 3 die een virtuele 7.1 surround sound moet produceren en dat alles voor maar honderd euro! Wij hebben als één van de eersten in Nederland dit nieuwe product uitgebreid kunnen testen.
Audio

Het belangrijkste aan een stereo headset is natuurlijk het geluid en dat zit meer dan goed. De headset kan goed hard en heeft een mooi vol geluid. De hoge, midden en lage tonen zijn goed op elkaar afgestemd, al had de bas misschien iets dieper mogen klinken. Vergis je alleen niet in het 7.1 geluid, het is namelijk Virtual 7.1 en niet het echte Dolby 7.1. Dit betekent dat de stereo headset (met 2 speakers dus) net doet alsof je 7.1 hoort (bijvoorbeeld, ik hoorde in een game een radio en hoorde enigszins dat het geluid van rechtsachter kwam), maar dit is natuurlijk nooit zo echt als bij een echte 7.1 Dolby Surround headset. Een ander belangrijk punt is natuurlijk de kwaliteit van het stemgeluid. Tijdens het online gamen hoorde ik anderen altijd kristalhelder (in tegenstelling tot de in-ear headset van Sony).

Mogelijkheden

De headset heeft niet veel mogelijkheden, wat zo zijn voor- en nadelen heeft. Zo is het uiterst gemakkelijk om hem te gebruiken. Je steekt de dongle in je Ps3 usb-poort en je kunt gelijk draadloos van start. De nadelen zijn wel dat je geen verdere instellingen kunt aanpassen. Er zijn op de headset zelf wel een aantal opties te regelen. Zo zit er een volumeschuif op (op het scherm zie je dan ook een update over je headsetstatus), een schuif waarmee je de verhouding (qua volume) tussen voice en sound kunt regelen en een knop waarmee je kunt switchen tussen stereo en 7.1 Virtual Surround. Daarnaast kun je met een knop op de headset het ding aan en uitzetten en kun je de headset op mute zetten.

Een leuke toevoeging is dat je de headset ook op je pc (Windows) kunt gebruiken. Helaas kun je op de pc alleen van stereo geluid genieten.

Kwaliteit

De Kwaliteit van de headset is voldoende. Hij is vrij lomp, maar oogt best stijlvol. De headset is gemaakt voor gamers die volgens Sony uren achter elkaar gamen en ik moet ze hierin complimenteren. Hij zit echt heerlijk op je hoofd en om je oren. Ik kan het makkelijk 4 uur uithouden. Ook sluit de headset je goed van de buitenwereld af, wat wel zo fijn is als je in een gehorig huis woont. Het materiaal lijkt in eerste instantie niet heel stevig, maar kan aardig wat hebben. Leuk is dat je de microfoon in en uit de headset kunt schuiven, zodat hij veilig opgeborgen zit wanneer je hem niet gebruikt. De batterij van de headset is ook van prima kwaliteit. Deze gaat ruim 5 uur mee.

Conclusie

Headsets zijn hip en elk merk waagt zich er tegenwoordig aan. De Sony Wireless Stereo 7.1 Virtual Surround Headset is een prima headset en ook nog eens van Sony zelf. Er zijn genoeg headsets die iets beters te bieden hebben dan deze headset (denk aan echte Dolby Surround, kwaliteit van het materiaal, interne instellingen), maar die vind je niet voor 100 euro…

(De headset is moeilijk verkrijgbaar. Bij GamerzParadize zijn ze momenteel wel op voorraad.)

6 reacties

    1. ik zou zeggen, een echte winnaar. In die prijsklasse vind je niks anders wat zo goed is. Voor een turtle beach van die kwaliteit zit je al snel op 150 bijvoorbeeld..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.