Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Preview: Assassin’s Creed Revelations

Daar zat ik dan. Op een enigszins trieste donderdagochtend in ‘The Grand’ in Amsterdam. Wachtend op Ubisoft’s sneak preview van Assassin’s Creed. Terwijl ik daar zit dacht ik terug aan deel I. Een vernieuwende game die voor verbetering vatbaar was. Verbetering die ik terug zag in deel II. Zou dit nieuwe deel hetzelfde gevoel bij mij opwekken?

Na een (extreem) korte presentatie is het meteen tijd om achter één van de Playstation 3’s te kruipen. Mijn verhaal begint met de aankomst in Constantinopel. Haarfijn wordt nog even uitgelegd hoe Constantinopel op de grens van Europa en Azië ligt. Hoe de game zich afspeelt aan het einde van de Ottomaanse dynastie door de subtiele hint dat de bewoners van Constantinopel de stad al Istanbul noemen. Jawel, zo’n potje Assassin’s Creed blijkt historisch verantwoord.

Terwijl ik van het schip ga, krijg ik een korte uitleg van de stad en wordt ik na een kwartiertje ondergedompeld in tutorials. Een overgang die vloeiend en plezierig is, maar mij niet kan weerhouden om verder te spelen. Een kleine cheat en ik beland midden in het verhaal en middenin de actie.

Een infiltratie! Ik moet op een feestje een aantal schimmige jongens zien te vinden en laten vermoorden voor ze een aanslag kunnen plegen. Om deze missie uit te voeren moet ik eerst helpen om een aantal muzikantenkostuums bij elkaar te jatten. Na de missie wijk ik van het verhaal af. Tijd om de stad van dichtbij te bekijken en wat slimme executies uit te voeren. Ondanks het bloedvergieten op de vele prachtige pleinen weet ik nu al dat dit een stad is die ik snel weer hoop te bezoeken…

Voorlopige Conclusie

Assassin’s Creed Revelations speelt waanzinnig soepel en ditmaal zijn ook de Playstation 3 graphics ongeëvenaard. De verhaallijn van Assassin’s Creed Revelations speelt wederom in een realistische tijdlijn wat zeker de mensen met interesse in geschiedenis enorm aan moet spreken. Buiten de historische details is het verhaal zelf een hele beleving. Ondanks dat ik ‘slechts’ een Bèta versie speelde, was Assassin’s Creed Revelations voor mijn gevoel al zeer indrukwekkend.

3 reacties

  1. Screenshots zien er wel heel gelikt uit. Zeker weten dat de PS3 dit aan kan? Ik vond II wel heel goed, maar dat zag er een stuk minder strak uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.