Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Battlefield 3 nu al Succesvol

Wanneer je langs de gamestores hebt gelopen, heb je het ongetwijfeld al gemerkt. Battlefield 3 van Dice is vanaf vandaag te koop. Deze nieuwe game uit de Battlefield reeks blijkt meteen al een groot succes te zijn. Al is het maar omdat EA 3.000.000 pre-orders voor de game had ontvangen.

Naast de 3 miljoen pre-orders, waren er al 9,5 miljoen spelers die de multiplayer beta (september) gedownload hadden. Daarin zijn maarliefst 42 miljard schoten gelost voor 1.6 miljard kills. De Battlefield 3 video’s zijn meer dan 100.000.000 keer bekeken en ruim 2 miljoen mensen gaven aan de Battlefield 3 pagina leuk te vinden.

Battlefield 3, een game met de geavanceerde Frostbite 2-engine, die, totaal verwoestbare omgevingen mogelijk maakt en spelers in staat stelt straalvliegtuigen, tanks, helikopters, jeeps en ander materieel te besturen. Battlelog is de nieuwe sociale netwerkfunctie van Battlefield. Daarmee kunnen gamers met elkaar in contact blijven terwijl ze uitdagingen voltooien en kijken wie de beste soldaten ter wereld zijn.

Orion Publishing geeft gelijktijdig met de game het boek Battlefield 3: The Russian uit. Dit boek is geschreven door de veelvuldig onderscheiden voormalig SAS-commando Andy McNab, die onder andere bekendheid verwierf met zijn bestseller Bravo Two Zero. Deze nieuwe roman heeft hij geschreven in samenwerking met Peter Grimsdale. McNab werkte nauw samen met het team van DICE om ervoor te zorgen dat de moderne oorlogvoering op een authentieke manier tot leven komt in de singleplayer-, coöp- en multiplayer-campagnes.

Zowel de game als het boek zullen we snel reviewen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.