Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sony’s Nieuwe NEX en Alpha Camera’s

Naast Nikon heeft ook Sony vandaag een aantal nieuwe camera’s gelanceerd. Onder deze modellen vinden we een aantal nieuwe NEX camera’s. De NEX serie bestaat uit compactcamera’s met verwisselbare lens. Hierdoor zijn de camera’s in beeldkwaliteit vergelijkbaar met de duurdere SLR’s.

NEX-5N

De nieuwe NEX-5N is de Alpha versie van de NEX-5. Met andere woorden, de kwaliteit van de 5N ligt een stuk hoger dan van de oudere 5. De camera is voorzien van een 16.1 megapixel Cmos sensor. De camera bereikt een ISO waarde van 25600, wat best hoog is. Verder is het ook mogelijk om Full HD opnamen te maken.

NEX-7

Met de NEX-7 introduceert Sony een NEX camera met een 24,3 megapixel Cmos sensor die een maximale ISO waarde van 16000 aan kan waardoor ook deze NEX camera zeer lichtgevoelig is. Verder is het ook bij de NEX-7 mogelijk om Full HD opnamen te schieten. De camera beschikt ook over features als 3D Sweep en Sweep Panorama.

Alpha 65

De Alpha 65 is in staat om 10 foto’s per seconde vast te leggen. De Alpha 65 beschikt verder over een 15-punts autofocus en 24,3 megapixel sensor. De camera is ook voorzien van een XGA OLED Tru-Finder scherm waarmee het nog makkelijker moet worden om het juiste plaatje te schieten. Verder is het mogelijk om Full-HD filmopnamen te schieten en registreert de GPS de locatie van waar je foto’s en video’s schiet.

Alpha 77

De Alpha is in staat om tot 12 foto’s per seconde te schieten. Daarnaast beschikt de Alpha 77 over een 19-punts autofocus en 24,3 megapixel sensor. De camera is ook voorzien van een XGA OLED Tru-Finder scherm waarmee het nog makkelijker moet worden om het juiste plaatje te schieten. Verder is het mogelijk om Full-HD filmopnamen te schieten en registreert de GPS de locatie van waar je foto’s en video’s schiet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.