Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Sony DR-GA100 Gaming Headset (PC)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Hoog draagcomfort
  • Strak design
  • Zuiver geluid
  • Handige microfoon

THE BAD

  • Voelt gammel aan

Sony lanceerde niet al te lang geleden de DR-GA100. Een headset voor PC gamers. Nu hebben we al veel verschillende PC gaming headsets van specialisten voorbij zien komen en vragen we ons (misschien wel terecht) af, kan Sony dit ook? Sony stuurde ons de headset zodat we het zelf konden ervaren.

Uiterlijk

Wij ontvingen de ‘groene’ variant van de gaming headset. Het grote verschil met de zwarte zit hem enkel in de kleur van de stof die Sony voor de oorschelpen heeft gebruikt. Ik moet zeggen dat hij hierdoor het design van de rest van de oorschelp een stuk beter naar voren komt. Jammer alleen dat de oorschelpconstructie wat gammel aanvoelt.

De vormgeving van de microfoon is ook prima uitgewerkt. De rubber microfoonconstructie is geheel te vervormen wat erg comfortabel is.

Geluid

Het belangrijkste is natuurlijk het geluid. De DR-GA100 bevat twee 30mm drivers. Flinke speakers dus en die zorgen voor een strak geluid met voldoende bas. Ook de microfoon is lekker gevoelig waardoor ik goed te verstaan ben.

Draagcomfort

Gaming koptelefoons moeten goed zitten en ademen. In het heetst van de strijd kan je immers flink zweten. De keuze voor stof op de oorschelpen is dan ook een hele goede doordat ze comfortabel zitten. Wanneer je niet wil praten of luisteren, bevat het snoer een microfoon met volumeregeling en mute schakelaar.

Conclusie

Hij voelt een beetje gammel aan en dat is jammer. De DR-GA100 is namelijk best een stevige koptelefoon. Het ontwerp spreekt mij enorm aan, maar dat blijft heel persoonlijk. Het geluid in deze headset bevalt ook prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.