Review: Pretec P240 USB 3.0 Multi-Card Reader

Deze week stond duidelijk in het teken van de multi-card reader reviews hier bij GadgetGear. Zoals je van ons mag verwachten sluiten we dan ook af met iets spectaculairs en wel de P240 Multi Card Reader van Pretec. Waarom deze zo speciaal is? Het is één van de weinige USB 3.0 card readers die je in Nederland kan kopen.

Waarom een USB 3.0 Card Reader?

Geheugenkaarten worden niet alleen steeds groter, maar ook steeds sneller. Zo hebben we op de redactie CompactFlash en SD kaarten met een leessnelheid van ruim 85MB/s en  wanneer je 64GB aan foto’s naar je computer wilt verplaatsen, is het wel zo lekker als dat dan ook een beetje vlot gaat. Stop je dergelijke kaarten in een USB 2.0 card reader, dan mag je blij zijn met een overdrachtsnelheid van 20MB/s. Stop je ze in een USB 3.0 card reader, kan je de volle snelheid benutten.

Uiterlijk

De Card Reader van Pretec is misschien wel de meest simpele qua vormgeving die we in jaren hebben gezien. Het is gewoon een zwart plastic doosje met onder het doosje, een plug waarmee je de reader aan je PC kan hangen. Als je het makkelijker vind, is het ook mogelijk om een USB 3.0 snoer te gebruiken.

Compatibility

De Pretec P240 is te gebruiken met MMC, SD, SDHC, SDXH, MSXC, MSHG, MicroSD, MicroSDHC, MS M@ en diverse generaties CompactFlash. Daarmee ondersteund deze Card Reader de meeste formaten van de drie Card readers die we deze week hebben getest.

Conclusie

Pretec ontwikkelde de P240 duidelijk met twee doelen in gedachte. Één, ondersteuning bieden voor zoveel mogelijk geheugenkaarten en twee, extreme prestaties neerzetten. In beiden is het bedrijf wat ons betreft meer dan geslaagd. Wanneer je de overstap naar USB 3.0 maakt, is de Pretec P240 zeker het geld waard.

Beschikbaarheid

Het is lastig om online retailers te vinden waar de Pretec P240 wordt aangeboden. De bedrijven die deze Card Reader verkopen, doen dat tussen de €25 en €30 euro. Een zeer schappelijke prijs voor dit apparaat. Natuurlijk kan je ook bij Pretec zelf kopen.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Functioneel ontwerp
  • Brede ondersteuning van opslagproducten
  • Simpel in gebruik
  • Lekker snel

THE BAD

  • Door de 'harde' aansluiting kan hij in de weg van andere USB poorten zitten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events