Review: Linksys SE2500 Gigabit Switch

Het thuisnetwerk wordt steeds belangrijker, zeker wanneer de één lekker online wil gamen en de ander naar een dikke HD stream zit te kijken. Op die momenten is een draadloos netwerk waardeloos en heb je een switch nodig en dan het liefst een gigabit switch, want die gaan zo lekker snellllllll.

Uitrusting

In het doosje van de Linksys/Cisco gigabit ethernet switch vinden we naast de switch zelf een adapter en een CD waar de handleiding op staat. We hebben het duidelijk over een plug & play apparaat waar iedereen mee aan de slag moet kunnen.

Uiterlijk

Het uiterlijk van de Linksys is zeer strak ontworpen. De bovenkap valt ruim over de netwerkaansluitingen heen waardoor de pluggen grotendeels uit het zicht blijven. Het vooraanzicht is ook zeer netjes. Deze mag best in de huiskamer liggen.

Installatie

Zoals je mag verwachten stelt de installatie van deze switch echt niks voor. Stroom erop, kabels van je console, Blue ray etc erin en in ons geval één lange kabel naar de meterkast, waar onze draadloze router (ook voorzien van gigabit) aan de muur hangt.

Techniek

Naast het maken van gigabitverbindingen, is deze switch uitgerust met QoS en een slaapstand om zo het stroomverbruik terug te brengen wanneer de switch niet in gebruik is. De aanwezigheid van QoS is handig omdat QoS er voor zorgt dat minder belangrijke datastromen (bijvoorbeeld een download) geen bandbreedte van belangrijke datastromen (games, Streams) afsnoepen.

Conclusie

De Linksys SE2500 is een gigabit ethernet switch die iedereen thuis kan installeren. Het design is zeer aangenaam om te zien en met qua prijs hebben we niks te klagen. Zijn 5 aansluitingen te weinig? Dan heeft Cisco ook nog een grotere versie met 8 aansluitingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Plug & Play
  • Gigabit

THE BAD

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram