Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Click Elite Contrejour 35 Rugzak met 4 sterren.

The Good
 • Veel opslagruimte
 • Veel bevestigingspunten voor accessoires
 • Schokdempend fotovak
 • Handig vak voor fotokaarten
 • Hoog draagcomfort
The Bad
 • Mist een goede mogelijkheid om iets te lezen mee te nemen
 • Kan in de zomer erg warm zijn


Als je dan op vakantie naar een land als Curaçao gaat, wil je niet alleen de nodige gadgets meenemen, maar deze ook goed verpakken. De jongens van Click Elite stuurden ons de Contrejour 35, één van de topmodellen uit het Click Elite assortiment.

Voor we met onze review starten, is het handig om te weten dat de Contrejour 35 meer voor de winter dan de Caribische zomers bedoeld is. Zo bevat de tas punten waar je ski’s danwel snowboards kan bevestigen en een speciaal vak meteen op de rug waar je een waterzak in kan stoppen. Ook de slang om uit te drinken, kan je langs de schouderbanden geleiden. Dit hebben we helaas niet kunnen testen.

Uiterlijk

De Contrejour 35 die wij ontvingen was in de typische blauw/witte uitvoering die we in meerdere Click Elite tassen terugzien. De vorm van de rugzak loopt met de vorm van de rug mee. De rug is zeer stevig. Door het aluminium frame in de tas.

In de Regen

De Contrejour 35 is uitgerust met een beschermhoes voor wanneer je in de regen loopt. Zoals iedereen die het Caribisch gebied bezocht heeft wel zal weten, zijn de regenbuien daar warm, heftig en kort. Zo kort dat we vaak niet de kans kregen om de hoes op tijd om onze tas te trekken. Gelukkig blijkt het materiaal waarvan de tas gemaakt is ook waterafstotend waardoor de aanwezige regenhoes meer luxe dan noodzaak lijkt te zijn.

Fotovak

Onderin de Contrejour 35 vinden we een vak voor fotoapparatuur. Deze is op twee manieren toegankelijk. Je kunt de tas aan de rugzijde open ritsen om toegang tot het gehele vak te krijgen. Het vak is ook aan de zijkant te openen. Dan heb je direct toegang tot je camera en twee lenzen. Deze laatste optie gebruik je in de praktijk het meeste omdat je de tas dan niet helemaal af hoeft te doen. Het fotovak is voorzien van dikke stoffen panelen die met klittenband naar smaak aangepast kunnen worden. Dit gaf mij een zeer veilig gevoel, zeker tijdens turbulentie in het vliegtuig.

Het is ook mogelijk om statieven mee te nemen. Deze kan je aan de buitenzijde van de tas bevestigen, iets waar niet alle airliners vrolijk van worden. Aan de rechter zijkant zit een vakje en een band om een statief mee vast te zetten.

Voorvak Boven

In het bovenvak is voldoende ruimte om allerlei gadgets op te bergen. Daarnaast heeft de tas twee gedeelde vakjes voor geheugenkaarten. Zo kan je niet alleen voldoende kaarten meenemen, maar ook bijhouden welde kaarten al vol zijn. Slim bedacht. In hetzelfde vak vinden we ook twee vakjes waar je bijvoorbeeld je filters in kan stoppen.

Het Grootste Vak

Naast het vak voor fotoapparatuur en het vak waar je je gadgets in kwijt kan, biedt de Contrejour 35 ook een grote hoeveelheid opbergruimte in het vak boven de fotoapparatuur. Deze ruimte is zowel van de bovenkant als van de zijkant toegankelijk en bevat als bonus een flinke toilettas.

Draagcomfort

De Contrejour 35 is een rugzak met lendesteunen. Hierdoor hoef je niet al het gewicht op de schouders te dragen en dat is zeer comfortabel. De lendesteunen zijn ook makkelijk achter je rug te klappen op het moment dat je de tas even snel over de schouder wilt gooien. Zowel de lendesteunen als de schouderbanden bevatten allerlei banden waar je accessoires aan kan hangen.

Ook aan de zijkant van de Contrejour 35 vinden we diverse handige bandjes terug. Met name aan de onderkant zitten een aantal stevige banden waarmee je de tas goed vast kan houden wanneer je deze op de zij legt om bijvoorbeeld fotospullen uit de tas te trekken. Hier is dus zeer goed over nagedacht.

Conclusie

Het draagcomfort van de Click Elite Contrejour 35 is zeer goed. Je hebt voldoende ruimte om al je gadgets in de tas op te bergen. De tas heeft een zee aan ruimte, maar ik mis wel een vakje om een tijdschrift in op te bergen. Dat is wat lastig met de ronde vorm van de tas.

2 REACTIES

 1. Beste Arjan,

  Wellicht een brutale vraag, maar heb je deze Clik Elite Contrejour 35 nog in je bezit? Zo ja dan neem ik hem graag van je over.

  Groeten,
  Mark

  • Beste Mark,

   Deze hebben we destijds eens in een wedstrijd weggegeven. Ik kan je niet verder helpen, maar geef toe hem ook te missen. Het is nog steeds een van de betere tassen die ik heb ervaren.

   Mvg,

   Arjan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.