Nikon introduceert de Full Frame D850

Nikon introduceert vandaag de D850 deze FX-formaat D-SLR. Deze nieuwe camera levert uitstekende prestaties en uitzonderlijke mogelijkheden. En volgens Nikon zelfs onder de moeilijkste omstandigheden.

Nikon D850

De lichtgevoelige FX-formaat sensor heeft een zeer hoog oplossend vermogen van ISO 64-25.600 en gebruikt een effectieve resolutie van 45,7 megapixels om beelden van 45,4 MP te produceren. Het nieuwe gapless on-chip lens design met BSI technologie (belichting via de achterzijde) zou de D850 moeten voorzien van extra details en een groter dynamisch bereik.
Gecombineerd met de MB-D18 battery grip kan de beeldsnelheid 9 BPS bedragen. 4K UHD films zonder cropfactor, Full HD slow motion tot 120 fps en 8k intervalopnames, zouden allemaal geen probleem mogen zijn voor deze nieuwe camera van Nikon.
Ook nieuw is de mogelijkheid om RAW-beelden te schieten in het formaat Groot, Middel of Klein. In de nieuwe stand Stil fotograferen kunnen in Live View volledige resolutie beelden vastgelegd worden zonder spiegel of sluitergeluid. De nieuwe autofocusstand Superfijn-AF is eveneens beschikbaar in Live View en zorgt voor nog nauwkeurigere scherpte in macro-opnamen.

Matthieu van Vliet, General Manager bij Nikon Benelux, over deze camera: “De D850 is zo veelzijdig dat het lijkt alsof je werkt met drie camera’s in één. Of je nu flexibel moet zijn als het gaat om het aantal megapixels, bestandsgrootte, snelheid of ISO, de D850 blinkt overal in uit. Het is een slimme investering voor de fotograaf die op alles voorbereid moet zijn en altijd het beste resultaat moet leveren.”

Specificaties

Resolutie: FX-formaat BSI CMOS-sensor (met belichting via de achterzijde zonder optisch laagdoorlaatfilter) van 45,7 effectieve megapixels.
Snelheid: fotografeer met 7 beelden per seconde. Of schiet beelden in volledige resolutie met 9 bps in combinatie met de MB-D18 multifunctionele battery grip.
Lichtgevoeligheid: ISO-bereik van 64-25.600, dat uitbreidbaar is tot ISO-equivalent 32-102.400
Precisie: Hetzelfde 153-punts AF-system als dat van de D5, Nikon’s topmodel D-SLR.
Snelle opslagmedia: in de twee kaartsleuven kun je een UHS-II SD-kaart en een XQD-kaart plaatsen: de snelst mogelijke combinatie.

Prijzen en beschikbaarheid

De Nikon D850 is verkrijgbaar vanaf 7 september 2017. De consumentenadviesprijs van de D850 body is €3799.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.