Picture of Daniel Schilling
Daniel Schilling

GamesCom Preview: Rayman Origins

In een wereld waarin gaming de normaalste zaak van dag geworden is, zijn er ook nog steeds negatieve geluiden te horen. Sterker nog, er komen zelf nieuwe bij. Een van de die veel gehoorde geluiden is dat de controller van tegenwoordig te ingewikkeld is voor de beginnende gamer. Rayman Origins geeft een direct antwoord op dit probleem.

Personage:

De meesten onder ons zullen Rayman wel kennen. Het koddige figuurtje zonder benen en armen, waardoor zijn armen en voeten los om hem zweven. Zijn kan hij ook weggooien (en weer terug krijgen) en met zijn haar kan hij draaien zodat hij kan zweven. Samen met zijn grote dikke blauwe vriend Globox beleeft hij allerlei avonturen, ook dit keer weer.

Toegankelijk:

Rayman heeft altijd al gestaan voor pure fun en dan ook fun die voor kinderen heel goed behapbaar is. De fun is dit keer helemaal behapbaar voor iedereen, want het is een 2D game, dus van links naar rechts en niet de diepte in. De wereld van Rayman Origins is wel echt heel mooi vormgegeven (check de screenshots) en de muziek en geluidseffecten zijn erg grappig. Ook zijn er maar zo’n 4knoppen met een functie, wat het voor de grootste leek op het gebied van controllers nog behapbaar maakt.

Pure Fun:

Ik was de game een tijdje alleen aan het spelen en dat was erg leuk om te doen. Na een paar minuten kwam er echter een tweede persoon bij om mee te spelen en toen werd het pas echt leuk. Je kunt elkaar tegenwerken door elkaar te slaan, maar je kunt ook samenwerken om op verborgen plekken e.d. te komen. Het voegt een strijdelement toe, want je wilt koste wat het kost natuurlijk meer punten verdienen dan de ander. Uiteindelijk speelden we zelfs met vier personen tegelijk en dan is de fun compleet, maar de chaos (helaas) ook. Doordat je met zoveel spelers op 1 scherm zit en er van alles gebeurt wil het nog wel eens gebeuren dat je gewoon geen flauw idee wat je moet doen.

Verwachting:

Deze game zal voor veel mensen (jong/oud, man/vrouw, gamer/niet gamer) geschikt zijn en je moet echt een zuurpruim zijn om dit niet leuk te vinden. Door mooie en grappige omgevingen en geluiden en door de mogelijkheid om met meerdere spelers op 1 bank te spelen gaat dit denk ik een onvervalste partytopper worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.