GamesCom: Persconferentie Sony

Ook Sony hield vandaag haar persconferentie. Uiteraard ging dat deels over de aanstaande release van de Playstation Vita en de games die je daarbij mag verwachten. Sony wist ook te vertellen dat het een nieuwe versie van de PSP, zonder WiFi, uit zal brengen. Deze moet €99 gaan kosten.

Playstation Vita Online:

Het begin van de presentatie werd er gefocust op de online mogelijkheden van de Vita. Dit bestaat uit drie delen, namelijk Near, Party en Live Area. Alles is daarbij gefocust op Social Gaming. Met near kun je bijvoorbeeld zien wat er in je omgeving gebeurt bij anderen met een Vita en met Party kun je bijvoorbeeld gesprekken voeren. O.a. Skype, Twitter en Facebook zullen in de Vita Geintegreerd worden. Er zullen gemeenschappelijke bersichten gestuurd kunnen worden naar andere Vita Gebruikers (optimaal om als clan af te spreken) en er zullen Trophys vergeleken kunnen worden, net als op de PS3.

Playstation Vita Resistance Burning Skies:

Een gloednieuwe game gemaakt voor de Vita. Het verhaal speelt zich tussen het eerste en het tweede deel af. Je speelt Tom Reilly, een gewone brandweerman die de held uit moet gaan hangen.

Tijdens de live demo werd goed geshowed dat het spel goed gebruik maakt van alle mogelijkheden van de PS Vita, maar dat dit niet per sé hoeft.

Playstation Vita Little Big Planet:

Met de camera kun je zelf omgevingen creëren of gebruik een patroon uit je omgeving om een voorwerp mee te verven in de game.

Playstation Vita Escape Plan:

Een gloednieuwe IP die wordt gemaakt voor de PS Vita. Het is een puzzelspel met twee koddige personages (een dikke (Laarg) en een dunne (Lil)). Je zal door middel van de vaardigheden van de twee personages, de omgevingen en door middel van alle mogelijkheden van de Vita steeds moeten ontsnappen. Nogal logisch met zo’n naam natuurlijk;)

Playstation Vita Ubisoft en EA:

Ubisoft heeft zes titels in ontwikkeling voor de Vita, waaronder Assasissins Creed, Rayman Origins en Lumines. Ea komt in ieder geval met Fifa 12.

Nieuwe PSP:

Er zal rond dezelfde periode als de launch van de Vita een nieuw model van de huidige PSP komen.  Deze zal geen Wifi, maar zal wel weer UMD Support hebben. Dit nieuwe model moet voor 99 euro in de winkel komen te liggen.

Move Fifa 13:

Een beetje vroeg, maar er werd aangekondigd dat fifa 13 volledig voor move ondersteund zal worden.

Move Fitness:

Een fitnessgame voor de move. Niet vernieuwend, maar het zag er wel uit als de beste fitnessgame voor de move die er op de markt gaat zijn. Liefhebbers, houd dit dus in de gaten;)

Move Dancestar Party:

Een dansgame voor de Move, gemaakt door het team achter Singstar. Je zag in de trailer gelijk de hoge kwaliteit die ook singstar games hebben te bieden. Mede doordat je in dit spel met de originele clips op de achtergrond mee kan dansen.

De game zal 40 nummers bevatten en natuurlijk nog meer als DLC.  Er zal een optie zijn om mee te zingen tijdens het dansen. Ook kun je je eigen choreografie samenstellen.

Resistance 3:

Het was al bekend, maar nog wel even het vermelden waard. Deze game komt 7 september (3 weken dus nog maar).

Infamous 2: Festival of Blood:

Een compleet nieuw stuk in de Infamouswereld. Geen losse missies dus, maar zie het als Infamous 2,5. De games zal via het PSN verkrijgbaar zijn in Oktober.

3DTV:

De 3DTV die door Sony op de E3 was aangekondigd zal hier 499 euro kosten (inderdaad, het dollarteken is vervangen voor een euroteken). Hij zal hier in de herfst uitkomen.

Prijsverlaging:

Er komt een prijsverlaging voor de PS3, hij gaat namelijk naar 249 euro. Dit geld voor de 160 GB versie. Deze verandering wordt vanaf morgen al actief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events