GamesCom: Persconferentie EA

Vanavond hield EA haar persconferentie in Keulen. Deze kon ik natuurlijk niet overslaan. Hoewel EA ditmaal niet zoveel nieuws te melden heeft als tijdens de laatste E3, kondigde het bedrijf wel de nieuwe FIFA Street 4 aan. Meer over FIFA Street en de andere games verderop in deze post.

Fifa Street:

Deze game is vandaag nieuw aangekondigd. De ontwikkelaar wil het echte gevoel van de straat naar voren brengen, iets wat in de vorige delen naar mijns inziens niet helemaal lukte. De game wordt gemaakt door een team die al lang aan de Fifa serie werkt.

De game is nu al zo’n 4 jaar in ontwikkeling en zal een heel eigen systeem van technieken (12 keer zoveel moves als in de vorige Fifa Streets) en speelstijl hebben. De grootste lokale helden van het straatvoetbal hebben via Motion Capturing alle moves in het spel gestopt. Hierdoor krijg je straks in het spel dus echts het gevoel mooie straattrucjes uit te kunnen voeren.

Er zal gespeeld worden in grote wereldsteden als Amsterdam, Londen, Tokyo, Rio en Barcalona. Fifa Street zal ook met Fifa Foorbaal Club werken, het systeem waarbij alle statistieken overzichtelijk worden bijgehouden en nog veel meer. Net als de Autolog van Need for Speed.

De game komt in het begin 2012 uit. Met een Season Ticket (al eerder aangekondigd op de E3) zal je het volledige spel al eerder kunnen spelen. Wanneer is nog niet bekend.

Need For Speed on the Run:

In dit spel speel je iemand die meedoet aan een grote wedstrijd van San Fransisco naar New York. Onderweg krijg je te maken met allerlei omgevingen (woestijn, sneeuwlandschap, enz.). Daarnaast krijg je ook te maken met moedernatuur. Sneeuw, regen, storm en mist zijn dus te verwachten.

De demo die werd gespeeld voelde supersnel en chaotisch aan, echt een adrenalinekick. Het spel zal op 18 november uitkomen.

Warhammer online; Wrath of heroes:

Nieuwe free to play MMO. Speel in teams tegen elkaar in bijvoorbeeld drie teams van elk zes personen. Voor het inschrijven van de Beta verwijs ik je later door naar de site van het spel.

Star Wars; The Old republic:

Over deze game is niets nieuws te vertellen. Wel werd er voor het eerst live gameplay geshowed met een team van 8, waarvan er zelfs eentje vrouw van was:) Zoals je van een MMORPG mag verwachten zijn er de verschillende klasses als Medic, Roque en Soldier. Uit de gameplay bleek heel erg dat je echt goed moet samenwerken om te kunnen overleven. Ziet er veelbelovend uit. Er was ook een trailer, deze was alleen in het Duits en daardoor gewoonweg hilarisch:)

Mass Effect 3:

Niets meer te vertellen dan dat die game 9 Maart uit gaat komen.

SSX:

Tijdens deze presentatie werdt er gefocust op het online gedeelte van het spel. Dit online gedeelte zal uit twee delen bestaan; De Explore Mode en de Global Events Mode. In de Explore Mode kun je het opnemen tegen vrienden, ook als ze zelf niet online zijn. Het spel laat je op dat moment tegen de Ghost van de bestgereden rit van je vriend spelen. In Global Events Mode kun je deelnemen aan allerlei toenooien (ook meerdere tegelijk) die verschillen van een paar minuten tot een heel weekend.

Als je wint in een toernooi of van je vrienden verdien je cash die je weer in game kunt uitgeven aan nieuwe gear.

Ook is Ridernet aangekondigd. Dit is vergelijkbaar met de Autolog van Need for Speed. Aan de hand van hoe jij speelt adviseert het je welke nieuwe moves, spots en gear jij tof zal vinden. De game moet in Januari uitkomen.

Kingdoms of Amalur:

Ten eerste valt hierover te vertellen dat de man die de game presenteerde heel erg irritant was. Ten tweede is bekend gemaakt dat de game 10 Februari uit moet gaan komen.

The Secret World:

Deze game wordt een RPG die zich in een Apocalyptische wereld afspeelt met mensen die speciale krachten hebben. De trailer zag er indrukwekkend uit (was helaas CGI en geen gameplay). De game moet in April uitkomen, maar je zal je vanaf 26 Augustus voor de Beta kunnen inschrijven.

FIFA 12:

De mode Ultimate Team (zelf je ultieme team opbouwen) zal bij de komende Fifa gewoon op het schijfje te vinden zijn en hoeft dus niet apart online te worden aangeschaft.

De game zal 29 september in de schappen liggen, maar daarvoor kun je al vanaf 13 september aan de slag met de demo.

Battlefield 3:

De Co-op mode is aangekondigd, helaas geen splitscreen volgend mij. Ze speelden een live demo van de Co-op mode en ik kan je vertellen, die is echt heel tof.

Battlelog (houdt alle gegevens van je Battlefield 3 account bij) zal ook via de smartphones te bereiken zijn dacht ik te horen.

Er werd een trailer getoond van de online modus van Battlefield 3 en dit keer inclusief vliegtuigen en ander vlieggerei. Het zag er heerlijk uit en voegt een hele nieuwe dimensie boven de grond toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events