Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Europees Importverbod Galaxy Tab 10.1!?

Het lijkt erop van Apple winst boekt in haar patentstrijd tegen concurrent en leverancier Samsung. Een Duitse rechter heeft een voorlopig Europees importverbod voor de Galaxy Tab 10.1 afgekondigd. Opvallend is dat Samsung niet blijkt te zijn gehoord voordat de Duitse rechter tot deze uitspraak overging.

De uitspraak volgt op de beschuldigingen van Apple dat de Galaxy Tab 10.1 (het gaat hierbij niet om de dikkere 10.1V versie van Vodafone) een kopie van de iPad is. Met deze voorlopige uitspraak heeft Apple nu ruim de tijd om een officiële rechtsgang voor te bereiden en het bewijs te vergaren om een definitief importverbod te bewerkstellen. De Galaxy Tab zou zonder deze voorlopige uitspraak over een week of twee in de winkel liggen.

De uitspraak van de rechter in Duitsland is opvallend omdat deze niet voor Nederland en mogelijk ook niet voor een hoop andere Europese landen zal gelden. Vandaag en morgen doorloopt Apple dan ook dezelfde procedure in Nederland om zo de import van de Galaxy Tab 10.1 en de Galaxy S aan banden te leggen. Ook in andere landen heeft Apple vergelijkbare procedures lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.