Alcatel presenteerde vandaag haar One Touch 990, een Android Smartphone voor iedereen met een laag budget. Opvallend is dan ook dat het toestel wel over een 3.5 inch capacitief scherm van 320×480 pixels beschikt in combinatie met een 5 megapixel camera. Wij vroegen ons dat ook af, waar zit de besparing?

Met de features zit het verder wel goed. Ondersteuning voor quad-band, FM Radio, A-GPS, 3G, EDGE, GPRA en Bluetooth 3.0. De besparing zit bijvoorbeeld bij de WiFi ondersteuning. Het toestel werkt alleen met B en G netwerken (hoewel dit nog niet opvallend is). Daarnaast levert Alcatel slechts 2GB opslag in de vorm van een Micro-SD kaart. Ook op de processor wordt bespaard. Slechts 600Mhz. In combinatie met een 1300mAh accu, mag je ook dagelijks laden en een camera aan de voorkant ontbreekt ook.

Het mag gezegd worden, een wondertje is het niet. Als je je bedenkt dat dit toestel eind deze maand voor €99 in de schappen moet liggen, veranderd het beeld compleet. Er zijn weinig toestellen die voor €99 zoveel te bieden hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.