Hoewel menig GadgetGear lezer ongetwijfeld de voorkeur heeft aan digitaal TV kijken (en dan het liefst in full HD), is het hommelis bij kabelaar Ziggo. Diverse programmaraden zijn naar het commissariaat van de media gestapt omdat Ziggo stukje bij beetje het analoge TV aanbod afbreekt en daarmee de programmaraden op de lange termijn buiten spel zet.

Ziggo heeft het analoge pakket van 30 zenders teruggebracht naar 25. Een stap die het bedrijf neemt om nieuwe digitale zenders en diensten aan te kunnen bieden. De bandbreedte die een analoge zender opneemt is namelijk acht keer zo groot als die van een digitale zender. Bij de inkrimping verdwijnen onder anderen ZDF en WDR.

Hoewel een inkrimping van analoge zenders ruimte voor verbetering oplevert, verplicht het kijkers ook steeds meer om over te schakelen op digitale decoders, een dure hobby bij gezinnen waar iedere slaapkamer van TV is voorzien. Ziggo laat weliswaar weten dat het nog een aantal jaar een analoog pakket aan blijft bieden, maar je mag verwachten dat wanneer de verplichting van doorgave verdwijnt, Ziggo met de gehele doorgifte zal stoppen, net als een aantal andere kabelaars.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.