Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Pro Evolution Soccer 2012 Krijgt Releasedate (PC, PS3, X360)

Na lang wachten heeft Konami eindelijk de releasedate voor Pro Evolution Soccer (PES) 2012 bekendgemaakt. De nieuwe voetbalgame zal 14 oktober hier in de schappen liggen. De PC, Playstation 3 en de Xbox 360 versies komen op dezelfde dag uit en lijken van een flinke update te zijn voorzien.

Het belangrijkste is dat Konami aan de veelgeprezen AI heeft gesleuteld waardoor het spel en de reacties van de spelers een stuk realistischer zijn geworden. Zo zullen teamgenoten sneller gaten dichtlopen, zones verdedigen en linies dichthouden om zo de verdediging op pijl te houden. Wanneer je de bal hebt, zullen je teamspelers ook harder werken om de tegenspelers van je weg te houden.

Een andere innovatie is het Teammate Control Systeem. Hiermee is het mogelijk om twee voetballers tegelijk aan te sturen. Op die manier heb je nog meer controle over het spel en jouw eigen strategie. Verder is de game uiteraard grafisch sterk verbeterd ten opzichte van de oude versie. Alle spelers en clubs uit de UEFA Champions League, UEFA Europa League en de UEFA Super Cup zijn natuurlijk weer aanwezig.

PES 2012 komt overigens ook uit op de Wii, Playstation 2 (jawel!) en de PSP. Hiervan ontbreken nu nog de releasedate’s, maar Konami heeft al aangegeven hier snel mee te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.