Dataprijzen Vodafone Flink Omhoog

Eerder deze week was er al aardig wat media aandacht voor de prijsstijgingen bij KPN. Haalde de operator eind vorig jaar de ‘onbeperkte’ databundels uit het assortiment, is het bedrijf nu bezig om data extreem duur te maken. De prijs van 2GB dataverkeer bij KPN is lijkt per september gelijk te staan aan 2 gram goud.

Ook Vodafone heeft te kampet met een toenemend aantal smartphone gebruikers op het netwerk. In het eerste kwartaal van Vodafone’s boekjaar (april-juni) zag het bedrijf een stijging in mobiel internetgebruik van 169% (jaar-op-jaar). Het aandeel smartphone is ten opzichte van vorig jaar dan ook verdubbeld. Reden voor het bedrijf om aan de inkomsten te gaan denken. Net als KPN gaan we er vanuit dat ook Vodafone last heeft van toenemend WhatsApp en Skype gebruik op haar netwerk.

Vodafone gaat dus hardere datalimieten invoeren waarbij het natuurlijk wel mogelijk is om extra dataverkeer in te kopen. Vodafone stuurt ook een SMS wanneer je door 90% van je dataverkeer heen bent. Overigens gaat Vodafone ook het afrekenen van belminuten overhoop gooien. Het bedrijf gaat terug naar betalen per seconde. Een goede zet.

Voor de klanten die een beetje luxe wensen, komt Vodafone per 1 augustus van ook met een nieuw Bel + SMS + Web Smart abonnement. Met het abonnement is het mogelijk om (maximaal 60 dagen per jaar) mobiel internet in 42 Passport-landen te gebruiken zonder dat je daar een toeslag op krijgt. Ook bellen en SMSsen in deze landen gaat gewoon vanuit de bundel. Er zit overigens wel een maandelijks maximum op dataverkeer van 1.000 MB. De kosten van het abonnement bedragen 42,50 per maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.