Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: No More Heroes Paradise (PS3/X360)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Lekkere hack & slash
  • Veel bloed
  • Humor
  • Prima verhaallijn

THE BAD

  • Matige graphics
  • Veel herhaling

No More Heroes verscheen voor het eerst op de Nintendo Wii en was daar één van de bloederigste games. Nu, drie jaar later heeft Konami besloten om No More Heroes Paradise uit te brengen. Een remake van het originele No More Heroes, maar dan volledig in HD en voor de Playstation 3 en Xbox 360.

Verhaal

Jij bent Travis Touchdown, een gamer die uitgegamed is en heeft besloten de beste huurmoordenaar ter wereld te worden. Momenteel ben je nummer 11 en zoals het hoort moet je de tien boven je dan maar gewoon afslachten. Jawel, in deze game is het niet zachtaardig mensen doodschieten, maar met een lightsaber kompleet aan stukken scheuren waardoor het bloed om je heen spuit.

Je snapt het al, het verhaal heeft weinig diepgang, maar staat wel bol van de onzin ala Kill Bill waardoor je de herhaling van het neerhalen van handlangers om bij een baas te komen toch steeds meer gaat waarderen. Het is zeg maar een beetje Duke Nukem 3D meets Darth Vader meets Kill Bill.

Gameplay

Wanneer je No More Heroes Paradise gaat spelen is het handig om eerst even goed de tutorials te doorlopen. De gameplay is gewoon even wennen, maar toch wel aardig goed doordacht. Het is erg belangrijk om te weten hoe je precies dekking zoekt. Hoewel de standaard tegenstanders erg makkelijk verslagen kunnen worden, is de eerste eindbaas meteen al heel pittig.

Tijdens je gevechten verdien je geld. Om verder te komen in het verhaal heb je dit geld nodig en met het afslachten van mensen verdien je gewoon niet genoeg om verder te komen. Je moet dus klusjes doen. Hiervoor kan je met je motor door Santa Destroy rijden en voor je het weet sta je ergens letterlijk het gras te maaien. Het leven is hard.

De gameplay is niet exact van de Wii overgenomen. Het team achter No More Heroes heeft duidelijk de tijd genomen om nieuwe spelelementen aan de titel toe te voegen. Zo is het mogelijk om boss battles in nachtmerries opnieuw te beleven.

Sound & Graphics

De animatiestijl van No More Heroes HD is verre van strak, zeg maar gerust een beetje teleurstellend, want de Playstation 3 kan voor ons gevoel veel meer. Wat wel erg leuk is, is dat de game regelmatig word voorzien van een stukje pixelart met bijbehorend geluid. Ach, misschien past deze stijl van animeren juist heel goed bij het karakter van de game.

Conclusie

Wij speelden No More Heroes op de Playstation 3 met de Move controller. Zoals je mag verwachten, is de gameplay grotendeels vergelijkbaar met de gameplay van het origineel op de Wii. Hoewel de game redelijk wat herhaling bevat, zijn het de verhaallijn en het vele bloed dat je er toch tot doen aanzetten om de game ook echt even af te maken. Al is het maar op het ‘sweet’ niveau 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.