E3: Sony Geeft Details Playstation Vita Vrij

Sony heeft vandaag een grote persconferentie gegeven waarin het bedrijf meer bekend maakt rondom de Playstation 4, maar dat is natuurlijk niet al het nieuws van het bedrijf. Sony heeft meteen een aantal aankondigingen over nieuwe games en diensten de deur uit gedaan.

Maar eerst, de cijfers. Inmiddels heeft Sony 70 miljoen PSP systemen verkocht. Dit is inclusief de minder succesvolle PSPgo. Ook heeft het bedrijf inmiddels 50 miljoen Playstation 3 systemen verkocht. Er zijn momenteel 2.300 verschillende Playstation 3 titels te koop waaronder 108 3D en 184 Move titels.

Playstation Vita

Zoals verwacht, draagt de nieuwe PSP inderdaad de naam Playstation Vita. De Wi-Fi versie van de Vita gaat €249 kosten en zal vanaf eind 2011 in de winkels liggen. Helaas heeft Sony niet aangegeven of het dan om een wereldwijde lancering gaat. Vooralsnog gaan wij er vanuit dat de Vita pas in 2012 in Nederland verkrijgbaar zal zijn.

De Vita krijgt een 5” OLED Multi-touch display en natuurlijk is ook de achterkant van de Vita van Multi-touch sensoren voorzien zodat je vingers tijdens het gamen niet in de weg zitten (Eindelijk!). Verder beschikt de Vita over twee analoge sticks waardoor de console haar grote broertje in gameplay kan evenaren. Tijdens de persconferentie liet Sony ook de eerste beelden van Street Fighter X en Tekken op de Vita zien.

Exclusieve Playstation 3 Titels

Sony heeft ook nu weer een aantal titels exclusief voor de Playstation 3 weten te tekenen. Tussen deze titels zitten Saint’s Row van THQ en SSX, Need for Speed The Run en Battlefield 3 van Electronic Arts. Bij Batlefield voor de Playstation 3 stopt EA de game Battlefield 1943 op de disc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram