E3 LiveBlog: Nintendo’s Presentatie

We zijn net ingeschakeld op de persconferentie van Nintendo. De stream verloopt buitengewoon rommelig, maar we hopen dat we jullie de komende 30 minuten alles kunnen vertellen over de 25ste verjaardag van Zelda en natuurlijk de opvolger van de Wii. Zet deze post op je scherm en druk regelmatig op F5!

19:15 Het zit erop. Nintendo heeft het voor elkaar. We zijn wederom onder de indruk. We komen snel met trailers en foto’s van alles dat we vanavond hebben gezien. Nu eerst.. Pizza!

19:10 John bevestigd nogmaals dat Nintendo’s WiiU veel nieuwe mogelijkheden te bieden heeft. Hij heeft het over Battlefield 3 en de Frostbite engine waar we eerder vandaag al over spraken. We zien beelden van Harry potter, The Sims en Need for Speed.

19:09 EA’s CEO komt het podium op, voor de eerste keer bij een Nintendo presentatie.

19:04 Darksiders II, Dirt, Aliens, Assasins Creed, Batman Arkham City, Ninja Gaiden 3, Ghost Recon Online, Metro Last Night, Tekken en diverse andere games zijn al in ontwikkeling. Zal dit betekenen dat Nintendo’s launch line-up van de WiiU de beste tot nu toe word?

19:02 Lego City Stories is in ontwikkeling voor de WiiU. De titel wordt door Nintendo en TT Games ontwikkeld. Ook de 3DS zal de game krijgen. Deze game zal niet op andere platforms komen.

18:58 we zien de eerste beelden van WiiU games. Nu is de verbinding die we met LA hebben gecomprimeerd, maar we krijgen toch een aardig idee van de rekenkracht in de WiiU en die is best indrukwekkend. Nintendo doet het weer. Ze zetten wederom de standaard.

18:57 Smash Borthers komt naar 3DS en WiiU

18:53 door het scherm in de nieuwe controller is het mogelijk om games te spelen zonder dat je een TV nodig hebt.

18:52 De nieuwe controller heeft een rumble functie en beschikt over twee analoge sticks, microfoon, camera, gyroscoop.

18:51 De WiiU is compatible met alle Wii accessoires.

18:50 De controller beschikt over een 6.2” scherm.

18:48 Met de nieuwe controller kan je je game voortzetten en zelfs met een stylus tekenen. Ook is het mogelijk om bordspellen met een ander te spelen. Hij heeft ook een tilt sensor. Je kan ook de oude WiiMote’s en BalanceBoard blijven gebruiken. Ik zie ook een accessoire zoals dat van Link’s Crossbow Training waarbij de nieuwe controller als vizier dient.

Het is ook mogelijk om videogesprekken te houden. Video’s vanaf de controller naar de TV te sturen alsof het een entertainment center is. De nieuwe WiiU ligt in 2012 in de winkel.

18:47 De nieuwe controller van de Wii heeft een eigen touch screen en lijkt op een GameBoy advance met een Wii makeover.

18:46 Eindelijk, het gaat over de nieuwe console. Hij heet de WiiU!?

18:42 Ook het gratis Pokédex waar we eerder deze week al over spraken krijgt nog een korte presentatie.

18:41 Nintendo bevestigd nogmaals dat Excite Bike vanaf vandaag gratis gedownload kan worden op de 3DS.

18:40 Andere games die volgen zijn Ace Combat 3D, Tetris, Cave Story 3D, Resident Evil: Revelations, Driver Renegade, pac-Man, Galaga, Tekken 3D en Metal Gear Solid Snake Eater 3D. Driver Renegade 3D is volgends Bol.com vanaf 1 September verkrijgbaar.

18:38 De exacte lijst van nieuwe 3DS games is;

Mario Kart

De trailer van de nieuwe Mario Kart mogen we als fans van de serie geweldig noemen. De game beschikt ook over een hoop nieuwe features die we in de Wii en DS versies nog niet hadden gezien. Mario Kart voor 3DS zal rond de kerst in de winkels liggen.

Star Fox

In de nieuwe Star Fox game heb je twee methoden om te vliegen. Via de knoppen of via de tilt-sensor. In Group-play kan je je medespelers horen en zien. Livestreams in de game vanaf de 3DS camera. Zeer interessant. De game ligt in September in de winkels.

Super Mario 3D

Jawel, de eerste Mario game komt eraan. Super Mario 3D. Wederom een zeer gelikte presentatie van deze game waar menig 3DS eigenaar enorm op zit te wachten. Ook deze game komt dit jaar uit, maar Nintendo geeft geen exacte datum.

Kid Icarus: Uprising

Hij lijkt wel een aantal consoles overgeslagen te hebben, maar Kid Icarus komt ook terug op de 3DS. Toen wij bij de 3DS presentatie van vorig jaar waren, kregen we al een korte presentatie van deze game en konden we zelfs al wat in-game graphics bekijken. Het lijkt erop dat Nintendo enorm veel content heeft toegevoegd.

Nintendo laat ook zien dat je met AR cards de karakters van Kid Icarus met elkaar kan laten strijden. Dit zijn de eerste nieuwe AR Cards! Nintendo geeft nog geen datum over wanneer we deze game kunnen kopen.

Luigi’s Mansion 2

Nog een klassieker! Luigi’s Mansion krijgt ook een vervolg op de 3DS. Nintendo lijkt de enigszins slappe launch-line-up dit jaar nog goed te gaan maken.

18:26 Er komen nieuwe 3DS games van Nintendo waaronder Mario Kart, Kid Icarus en Star Fox. Deze waren eigenlijk al een beetje aangekondigd, maar toch leuk om de eerste graphics te zien in een buitengewoon gave presentatie.

18:25 Ai, eerst krijgen we nog wat ander nieuws. Nog even wachten voor we alle details vrij kunnen geven dus...

18:24 Nintendo wilt met de opvolger de hele familie en elk type gamer aanspreken.

18:22 Tijd voor het echte werk. Nintendo kijkt terug op het succes van de Wii. Wij voelen hem al aankomen, de opvolger!

18:18 Het orkest dat nu speelt zal overal ter wereld een concert met de muziek van Zelda laten horen. De exacte plaatsen en data zullen nog bevestigd worden. Daarnaast is en een soundtrack van de nieuwe 3DS game die de eerste gamers die de game op Club nintendo registreren gratis krijgen. Er komt ook een CD van de concerten.

18:16 Later dit jaar (September) komt ook Zelda’s Skywars Sword voor de Wii

18:15 In September komt 4 Swords opnieuw uit, ditmaal voor de DSi. Als gratis download!

18:14 Ter ere van de verjaardag heeft Nintendo vanaf vandaag een Zelfa game voor ieder Nintendo systeem. Zelda Links Awakening is per vandaag verkrijgbaar in de Nintendo eShop.

18:10 de bedenker van Zelda komt het podium op ter ere van het 25-jarig jubileum van de Zelda serie. Hij legt uit hoe belangrijk muziek in de Zelda games is. We krijgen nog wat Zelda muziek van het orkest te horen.

18:05 Een orkest speelt nu de muziek van Zelda terwijl Nintendo een compilatie van beelden uit de diverse Zelda games laat zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram