Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Bezorgd om de Straling van Mobiele Telefoons?

In een recent rapport van de World Health Organization (WHO) en het International Agency for Research on Cancer (IARC) worden de stralingsniveaus van mobiele telefoons weer ons onder de loep genomen. Dit nieuws blijkt bij veel gebruikers van mobiele telefoons tot bezorgde reacties te leiden.

Onderzoeksbureau Lindberg International nam in opdracht van Jabra een enquête bij 2518 mobiele gebruikers tussen de 18 en 55 jaar af. Deze gebruikers zijn verdeeld over Amerika, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Rusland en Japan. Uit dit onderzoek blijkt dat 25% zich totaal geen zorgen maakt terwijl 61% zegt zich tot op zekere hoogte zorgen te maken.

De reden dat Jabra dit liet onderzoeken is niet vreemd. De iARC beveelt in haar rapport het gebruik van Bluetooth headsets aan omdat de straling daarvan vele malen lager is dan dat van de telefoon. De telefoon genereert 2 watt aan straling wanneer deze op maximaal vermogen wordt gebruikt. Een bluetooth headset genereert slechts 0,0025 watt. Uiteraard is een bedrade headset nog veel gezonder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.