Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: D3mon Move Pistol (PS3 Move)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Deze lijkt tenminste op een pistool
  • Ligt lekker in de hand
  • Cheap!

THE BAD

  • De sluiting van de Move zit wat minder stevig

Sony Playstation heeft met de Move controller natuurlijk meteen de Gun Attachement uitgebracht. Met zijn rood/witte kleurstalling zal menig gangster daarmee uitgelachen worden. Reden te meer voor het Belgische D3mon om met de Move Pistol op de markt te komen en te laten zien hoe alles net een tikkeltje echter kan lijken.

Uiterlijk

Over de uitrusting kunnen we kort zijn. De verpakking van de Move Pistol bevat enkel de Move Pistol. Van de andere kant zouden we ook niet weten wat je daar nog aan accessoires bij zou willen hebben. Het gaat bij de keuze voor de Move Pistol dan ook voornamelijk over de look & feel van deze accessoire.

Over de looks kunnen we ook al kort zijn. De onderkant van de move pistol lijkt enorm op de bekende glock wapens. Zelfs de markeringen op de loop lijken op het origineel. Zo is het Glock logo voor een Nock logo vervangen. Daarnaast zijn de markeringen 18C, Austria, 9×19 vervangen voor 26C, Universal, 9×19. Alle schuifjes en knopjes zijn natuurlijk nep, behalve de trekker, die mechanisch de trekker van de Move controller overhaalt.

Move Pistol en de Wet

Zoals de reactie van Jan op de aankondiging van de Move Pistol eerder vandaag, is het wel de vraag in hoeverre de wet het bezit/gebruik/verkoop van de D3mon Move Pistool goedkeurt. We kennen allemaal de echt lijkende speelgoedwapens uit de Spaanse speelgoedwinkels die in Nederland onder de wapenwet vallen.

We namen de proef op de som. Maakten een afspraak op het politiebureau bij een expert op dit gebied. Hij wist ons te vertellen dat wanneer het bovenstuk afgebroken wordt, je in ieder geval een stuk speelgoed hebt dat onder de wapenwet valt. Of het plastic bovendeel voldoende duidelijk maakt dat het om een stuk speelgoed gaat, kon hij niet beantwoorden. De Move Pistol gaat daarvoor naar de inspectie in Den Haag. Het kan een maand duren, maar dan krijgen we officieel te horen of we met de Move Pistol mogen gamen.

Conclusie

Legaal of niet, de Move Pistol ligt een stuk lekkerder in de hand dan het origineel van Sony. Daarnaast bespaar je nog eens vijf euro op de aanschaf. Gaat het om de looks, dan kan je de move controller niet veel beter aankleden dan dit. Wat ons betreft een aanrader.

Verkrijgbaarheid

De Move Pistol van D3mon is te vinden bij de Free Record Shop, Game Mania en Fame in Amsterdam. Hij kost €9,99.

Eén reactie

  1. Dat ziet er inderdaad goed uit zeg. Heb spijt dat ik die van Sony heb gekocht, maar ach, daar hebben we marktplaats voor. Fiets vanmiddag even naar de Free :-p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.