Android blijft hard groeien, maar vooralsnog blijft de App Store heer en meester wanneer het om absolute nummers gaat. Inmiddels telt Apple’s App Store dan ook 500.000 apps. Dit nieuws komt trouwens niet van Apple, maar van 148Apps, Chomp en uitgever Chillingo (onderdeel van EA Mobile).

De partijen stelden ook wat andere interessante data samen. Zo is Angry Birds (275 dagen) de populairste game opgevolgd door The Moron Test (38 dagen) en Moto Chaser (27 dagen). Dit is berekend op het aantal dagen dat deze apps de #1 positie in de App Store in bezit hielden.

Verder kent de App Store inmiddels 85,569 ontwikkelaars. 37% van alle apps zijn gratis en van de betaalde apps is de gemiddelde Amerikaanse prijs $3.64. Wil je meer feiten over de App Store? Check de infographic hieronder.

1 REACTIE

  1. Ruim een derde van de apps is dus gratis. Dat is behoorlijk veel, maar op Android is vrijwel alles gratis toch?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.