Vogelgames Special (iOS)

De App Store staat vol met leuke games en af en toe zit er een ware klassieker bij. Zo ook Angry Birds. Voor de mensen die onder een steen hebben geleefd, Angry Birds is een spelletje dat handig gebruik maakt van de aanraakbesturing van de Idevices. Voor de review van Angry Birds klik je hier.
Naast 2 andere versies van Angry birds (Seasons en Rio) heeft ontwikkelaar Rovio een rage uitgeroepen in de Appstore. Spelletjes met vogels blijken als warme broodjes over de spreekwoordelijke toonbank te ‘vliegen’. Er zit natuurlijk een heleboel rotzooi bij en dus zal ik in dit artikel de leukste vogelgames kort toelichten en beoordelen.

Drop the Chicken

In Drop the Chicken moet je een kip vanaf een plateau in een nest laten vallen en onderweg insecten vangen. Het is natuurlijk moeilijker dan het klinkt, want onderweg kom je bommen, zagen en meer van dat soort dingen tegen. De insecten moet je vangen door trampolines, ballonnen, loopbanden en planken te plaatsen. Het is dus de kunst om tussen de obstakels door te vallen, stuiteren, en vliegen en daarbij ook de insecten pakken om uiteindelijk in je nest te belanden. Er zijn een hoop levels en de moeilijkheidsgraad ligt al snel erg hoog.

Drop the Chicken is een moeilijk spel waarbij je brein op volle toeren draait. Het ziet er allemaal leuk uit, speelt aardig, maar mist net die magie die spellen als Angry Birds en Cut the Rope zo populair maken. Desalniettemin is voor de prijs van 0,79 cent een goede aankoop. (6,5/10 – iPhoneiPad)

Birdzapper

In birdzapper ben je eekhoorn die boos is op vogels omdat ze op de elektriciteitsdraden zitten waardoor hij geen muziek meer kan luisteren. Een goede reden dus om ze te elektrocuteren. Dit doe je door met je vinger over je scherm te vegen. De vogels komen in rijen van links naar recht over beeldscherm gerold. Dit kunnen 3, 4 of 5 rijen zijn. Het is de bedoeling je steeds groepjes van 3 of meer van dezelfde soort vogels elektrocuteert. De onderste rij gaat sneller dan de die daarboven en dus moet je snel zijn als je drie dezelfde vogels een groepje zier vormen. Je veegt dan over ze heen met je vinger en op die manier elektrocuteer je ze. Af en toe zit er een speciale vogel bij waardoor de vogels bevriezen, ontploffen en meer van dat soort gekke dingen, Er zit een survivalmode in het spel, maar ook relaxmode en een blitzmode, genoeg keuze dus.

Birdzapper is een prettig chaotische game die op je zenuwen werkt. Het gaat namelijk erg snel, ook in de relaxmode en daar moet je maar net van houden. Het is allemaal leuk weergegeven en klinkt ook erg leuk (gillende vogels blijven nou eenmaal leuk klinken). De gameplay is niet heel vernieuwend, maar is een beproefd concept waarvan al keren is gebleken dat het werkt. Ook bij Birdzapper dus. (8/10- iPhoneiPad)

Tiny Wings

Tiny Wings is in opzet een zeer eenvoudig, maar zeer verslavend spel. Je speelt een vogeltje die niet kan vliegen door zijn kleine vleugels. Wel kan hij door zijn vleugels in te houden meer vaart maken als hij valt en hier heb je gelijk de bedoeling van het spel. Je moet als vogel zover mogelijk vooruit komen en de nacht voor blijven. Dit doe je door op en van heuvels te glijden. Je drukt op het scherm om het vogeltje vaart te laten maken als hij een heuvel afgaat en laat het scherm weer los als het vogeltje bergopwaarts gaat. Hierdoor maak je steeds meer vaart, totdat je het drukken verkeerd timed. Dan ga je namelijk langzamer en wordt je steeds meer ingehaald door de nacht. Als extra komen er specifieke opdrachten bij, die je moet voldoen om een hoger multiplier te verkrijgen. Deopdrachten worden natuurlijk steeds moeilijker en hier ziet de verslavende factor. Je wilt zover mogelijk komen om zoveel mogelijk punten te verdienen, maar deze punten kun je dus ook weer verdubbelen met je verdiende multiplier.

Tiny Wings zier er misschien simpel is en is het qua gameplay ook, maar dat doet niet af aan de kwaliteit van het spel. Het simpele karakter van de game werkt erg verslavend. Daarnaast ziet en luistert het spel erg fijn en is het eigenlijk erg schattig te noemen. Een echte aanrader dit spel. (8,5/10- iPhone)

Bird Strike

Bird strike is een gratis spelletje dat erg doet denken aan Doodle Jump en Mega Jump, dat bij de meeste waarschijnlijk wel bekend is. Toch werkt dit net even wat anders. Het is de bedoeling dat je met vogel zo hoog mogelijk komt. Dit doe je door jezelf te lanceren en daarna op je weg naar boven steeds raketten en jetpacks te pakken. Hierdoor blijf je omhoog gaan. Natuurlijk zijn er talloze obstakels te vinden zoals ijzeren plateaus, vuile was, ballonnen en vliegtuigen. Door het pakken van een helm kun je hier wel doorheen beuken.

De gameplay werkt toch net niet helemaal lekker en de audiovisuele aspecten zijn ook net niet bevredigend. Bird strike is in vergelijking met zijn gratis neefje Mega Jump dan misschien de mindere, maar is desalniettemin een erg vermakelijk spel. (6,5/10- iPhone)

Rocket Bird

Rocket Bird is ook een gratis spelletje. In dit spel is het de bedoeling dat je met vogel met een raket op zijn rug zover mogelijk vliegt. Onderweg vind je talloze obstakels op je pad en zodra je tegen 1 van die obstakels vliegt ben je af. Er zijn verschillende levels qua moeilijkheidsgraad en voor de echte die hards is er een super moeilijk level te koop voor 0,79 euro vanuit de applicatie. Voor een gratis spel is Rocket Bird een erg geslaagd spelletje.

Het is erg repetitief, maar blijft wel lang leuk. Zeker het proberen waard voor een gratis game! (6/10- iPhoneiPad)

Egg vs Chicken

In dit spelletje speel je een strijd tussen eieren en kippen. De kippen en hanen hebben de pest aan eieren en jij moet je als eieren tegen hen verdedigen. Je hebt een stukje gebied tot je beschikking waar zich eieren bevinden. Je begint met witte en bruine eieren, maar gaandeweg de game komen er meer eieren bij, elk met hun eigen functie. Zo is er een elektrisch ei dat goed is tegen kippen met een harnas en een brandend ei dat goed is tegen kippen in ijsblokken. De kippen en hanen komen vanaf boven in je scherm je scherm binnen wandelen. Jij moet steeds 3 of meer eieren van dezelfde kleur aan elkaar linken en ze naar de kippen en hanen afvuren. Op deze manier strijd je dus tegen de vijand, die met steeds meer verschillende soorten kippen en hanen komen.

Egg vs Chicken is een vermakelijk spel voor jong en oud. De moeilijkheidsgraad ligt niet erg hoog, maar het spel heeft wel een hoge verslavingsfactor. Het ziet er allemaal vrolijk en kleurrijk uit en
ook het geluid is goed afgestemd op de gameplay. (8,5/10- iPhone – iPad)

Fluffy Birds

Dit spelletje is duidelijk gebaseerd op de populaire game Chuzzle van PopCap games. Het is de bedoeling dat je door middel van het verschuiven van rijen vogels, groepjes van 3 of meer vogels krijgt. Je verzamelt hierdoor verschillende kleuren vogels. Na een aantal specifieke combinaties verdien je een ei en na het verdienen van 3 eieren moet je die in een groepje van 3 bij elkaar weten te krijgen. Binnen 6 minuten moet je deze routine 3 keer uitvoeren. Het is natuurlijk de truc om het zo snel mogelijk te doen en de high score te halen. Daarnaast is er ook nog een relax mode (zonder tijd) en een puzzel mode, waarbij je binnen een bepaald aantal zetten het aangegeven plaatje moet namaken.

Het spel ziet er erg mooi uit, heeft leuke muziek en geluidjes en speelt gewoon erg soepel. De hoofdmodus zal misschien snel vervelen, maar met de puzzels ben je echt wel een paar uurtjes zoet, tenzij je een IQ hebt van 150. (7/10- iPhoneiPad)

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events