Square heeft aangekondigd dat het een grote investering van Visa heeft ontvangen. Square maakt een kleine magneetstriplezer die via de koptelefoonaansluiting op een willekeurige telefoon aangesloten kan worden. Met behulp van een speciale app kan je dan met je creditcard of bankpas mobiel afrekenen.

De kracht van Square is dat de lezer relatief simpel en dus goedkoop te produceren is. Hier in Nederland zijn het bedrijven als CCV die voornamelijk scoren met mobiel pinnen en die zouden het best lastig kunnen krijgen gezien Visa een zeer dominante speler op de markt is. Square is opgericht door Jack Dorsey, één van de grondleggers van Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.