Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

PSPgo Ten Einde

Als we de geruchten mogen geloven, heeft Sony afscheid genomen van de PSPgo. Voor diegenen die het gemist hebben, de PSPgo is een Xperia Play zonder 3G. Je kan er wel PSP games op spelen, maar die moet je downloaden omdat er geen UMD’s in kunnen en dat brengt nogal wat nadelen met zich mee.

Zo kan je de PSPgo amper kopen omdat de meeste winkels het ding boycotten. De marges zijn erg laag en de winkeliers verdienen niks aan de games. Een ander nadeel is dat de gamer vast zit aan de downloadshop van Sony zelf. Je krijgt alle games tegen de adviesprijs en kan niet profiteren wanneer een winkel als de Bart Smit besluit om een aantal UMD titels te dumpen. Ook is het niet meer mogelijk om uitbereidingen zoals de camera aan te sluiten. Daar krijg je trouwens wel Bluetooth voor terug. Het is alleen jammer dat er amper games zijn die dat gebruiken.

Door deze nadelen verkopen de oudere PSP modellen een stuk beter dan hun modernere zusje. Het resultaat is dat Sony lijkt te zijn gestopt met de productie van dit model waardoor de PSPgo op termijn niet meer verkocht zal worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.