TomTom was niet de enige die de afgelopen twee dagen in het nieuws stond. Sony had namelijk te maken met hackers op PSN en het nieuwe Qriocity die er met vele gebruikersgegevens vandoor zijn gegaan. Een gênant detail is dat wachtwoorden van gebruikers niet gecodeerd werden met als gevolg dat vele e-mail accounts die werden gehackt wanneer deze hetzelfde wachtwoord gebruikten.

Sony stuurde vanmorgen een mail over de hack uit naar alle PSN gebruikers. Het bedrijf liet daarin weten dat het hackers tussen 17 en 19 April toegang tot de gegevens hadden. Twee hele dagen dus. Dit is de reden dat Sony zowel PSN als Qriocity voorlopig heeft afgesloten en een extern beveiligingsbedrijf opdracht heeft gegeven de boel veiliger in te richten.

“Aangezien we nog steeds de details van het incident aan het onderzoeken zijn, is het mogelijk dat wellicht een onbevoegd persoon in het bezit is gekomen van de volgende informatie die u aan ons had verstrekt: naam, adres (stad, provincie, postcode), land, e-mail adres, geboortedatum, PlayStation Network/Qriocity wachtwoord en login en gebruikersnaam/PSN online id. Het is ook mogelijk dat uw profiel-data werd verkregen, inclusief aankoop geschiedenis en factuuradres (stad, provincie, postcode) en mogelijk zijn uw PlayStation Network/Qriocity wachtwoord beveiligingsvragen ook verkregen. Als u een sub-account hebt geautoriseerd, kan dezelfde data met betrekking tot dat account verkregen zijn. Hoewel er geen direct bewijs is dat creditcard gegevens verkregen zijn op dit moment, kunnen we de mogelijkheid niet uitsluiten.”

Kortom, er kan misbruik worden gemaakt van deze gegevens. Check dus je creditcard afschriften en, wanneer de boel weer online is, wijzig je wachtwoord. Het is een dure les voor Nederland’s meest favoriete gaming netwerk. Meer informatie bij Sony zelf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.