Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sony en de Problemen in Japan

Vandaag waren we op bezoek bij Sony en daar bleek al duidelijk dat het bedrijf getroffen is door de problemen in haar moederland. Omdat Sony de meest vreemde vragen op zich afgevuurd krijgt, heeft het bedrijf er een persbericht uitgestuurd om openheid over de hele situatie te geven.

Door de ramp zijn zes van de 25 fabrieken van Sony getroffen. Één daarvan is al volledig hersteld, aan de andere fabrieken werkt Sony nog. De fabrieken samen waren verantwoordelijk voor 5% van de totale productie van het bedrijf.

Sony voorziet geen grote problemen in de productielijnen, maar is afhankelijk van andere Japanse leveranciers voor haar onderdelen. Daar zouden in theorie problemen kunnen ontstaan, maar Sony is nog bezig om dit in kaart te brengen. Mochten er tekorten optreden, zal Sony de werkzaamheden mogelijk naar andere landen verplaatsen.

Sony kreeg onder andere de vraag of apparaten van Sony radioactief zijn. In verband met controles kan Sony veilig stellen dat radioactieve producten van Sony of andere bedrijven simpelweg Europa niet binnenkomen. Als je een nieuwe Bravia TV koopt, hoef je dus niet te verwachten dat je na het uitpakken zelf ook licht geeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.