Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Preview: Xperia Play

Gisteren waren we bij Sony op kantoor om daar kennis te maken met de nieuwste producten van het bedrijf. Tijdens ons bezoek spraken we ook met SonyEricsson en liet het nou net zo zijn dat de mensen van SE zowel een witte als een zwarte Xperia Play op zak hadden! We konden het niet laten om toch snel een preview van dit toestel te schrijven.

Games

Wanneer het over games gaat, moet je het gehele aanbod in drie categorieën opdelen. Allereerst heb je een aanbod Playstation 1 games via de Playstation Suite. Daarnaast bevat de Playstation Suite ook een serie Playstation Certified games van uitgevers als Gameloft en HandyGames. Daarnaast is het ook mogelijk om van Android Market games binnen te trekken die de knoppen van de Xperia Play ondersteunen.

De Playstation 1 games draaien op een soort emulator. De versie die wij in handen kregen was nog niet af, maar gaf een goede indruk van wat we uiteindelijk mogen verwachten en dat is niet slecht. We speelden de klassieker Crash Bandicoot. De game speelde extreem vloeiend en we hadden natuurlijk geen last van alle laadmomenten op de Playstation 1.

Ook speelden we een Playstation Certified game en wel Gameloft’s Star Battalion. Na een indrukwekkende video belandde we in een misschien nog wel indrukwekkender vliegspel. De game maakt goed gebruik van alle knoppen die op de Xperia Play beschikbaar zijn en waren zeer onder de indruk van het grafisch geweld.

Gameplay

Gameplay is misschien wel het belangrijkste argument om de Xperia Play te kopen. Het toestel bevat alle knoppen die we van de PSP gewend zijn, alleen een stukje kleiner. De Xperia Play bevat ook twee analoge pads. Nouja, het zijn meer twee losse trackpads, want die zijn natuurlijk een stuk platter. In eerste instantie was het wel even wennen om hiermee te gamen, maar het werkte wel.

De Xperia Play ligt over vier dagen in de winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.