MWC: Xperia Pro, Xperia Neo, Xperia Play en Xperia Play 2!?

Gisteravond heeft SonyEricsson een hele reeks nieuwe Xperia toestellen voorgesteld. De Xperia Pro, Xperia Neo en Xperia Play zagen het levelslicht terwijl SonyEricsson ook al hints gaf over de mogelijk in ontwikkeling zijnde Xperia Play 2.

Xperia Pro

Voor diegenen die meer aan een toetsenbord dan een gamepad hebben, heeft SonyEricsson de Xperia Pro aangekondigt. De Pro bevat een volledig qwerty toestsenbord. Ook qua multimedia heeft de Xperia Pro nogal wat mogelijkheden aan boord. Het is mogelijk HD opnamen te maken en deze via HDMI weer te geven. Het toestel bevat tevens het nieuwe 3.7 inch (854 x 480) Reality Display scherm met Bravia Engine. Verder beschikt het over aGPS, Bluetooth, DLNA, Wi-Fi en hij loopt op een 1 GHz Qualcomm Snapdragon CPU.

Een sterk punt van de Xperia Pro is e-mail integratie. SonyEricsson heeft de e-mail client zo ontworpen dat je ala outlook links een overzicht van berichten ziet terwijl je rechts op het scherm het volledige bericht kan lezen. Wanneer je dan ook nog het toetsenbord uitschuift zal het toestel meteen het antwoord veld openen zodat je je antwoord kan intikken.

De Xperia Pro zal in het zwart, rood en zilver verkocht worden. Je krijgt er een 8GB micro-SD bij. Dit toestel ligt vanaf het tweede kwartaal van dit jaar in de schappen.

Xperia Neo

De Sony Ericsson Xperia Neo loopt op Android 2.3 en bevat een 8 megapixel camera voor foto's met een Exmor R processor. De camera kan ook HD opnamen maken en bevat een HDMI uitgang om deze weer te geven. Sluit je de Neo op een Sony TV aan, dan kan je de afstandsbediening gebruiken om door de media heen te bladeren. Ook de Neo is van een 3.7 inch (854 x 480) Reality Display scherm met Bravia Engine voorzien. Verder beschikt het over aGPS, Bluetooth, DLNA, Wi-Fi en hij loopt op een 1 GHz Qualcomm Snapdragon CPU.

Het toestel verschijnt in het eerste kwartaal in het blauw, rood en zilver. Je krijgt er een 8GB micro-SD bij. De Xperia Neo zal ook van Flash 10.1 voorzien zijn. De Neo is gericht op de multimedialen onder ons.

Xperia Play

De Xperia Play is misschien wel Sony Ericsson's slechtst bewaarde geheim van de show. Het toestel dat al meerdere malen uitlekte is eindelijk officieel gepresenteerd, maar echt veel verassingen waren er natuurlijk niet meer.

De Xperia Play is het eerste Playstataion gecertificeerde toestel en loopt op Android 2.3. Zoals bekend zullen Playstation games via een eigen shop (Playstataion Suite) verkocht worden. Bij de lancering is het al mogelijk om uit ruim 50 titels te kiezen. Opmerkelijk is dat hier ook games van traditionele mobiele ontwikkelaars tussen zitten waarmee Playstation Suite dus niet beperkt is tot gerecyclede psOne games. Dit is mede mogelijk gemaakt met de steun van Unity 3D.

De spOne games draaien op een emulator waardoor Sony in staat is om snel nieuwe releases voor te bereiden. Mogelijk zal de emulator vergelijkbaar zijn met die op de Playstation 3 en de PSP. Sony bepaald zelf de prijs voor de psOne games terwijl ontwikkelaars van non-psOne games zelf de prijs mogen bepalen. Sony Ericsson geeft het advies om games tussen de €5 en €10 te laten kosten. Gameloft heeft al aangegeven deze hogere prijzen te gaan hanteren.

De Xperia Play bevat een 4 inch (480x854) touchscreen en alle gameknoppen die je maar nodig kan hebben. Verder zit er een 5.1 megapixel camera in en beschikt het toestel over ondersteuning voor Bluetooth (A2DP), GPS, Wi-Fi, en DLNA. Het toestel draait op een 1Ghz Qualcomm ARMv7 Snapdragon CPU en een GPU van Adreno. De Xperia Play ligt in Maart al in de winkel en bevat tevens een 8GB micro-SD kaart ter aanvulling op de 400MB intern geheugen.

Playstation Certified

Zoals aangegeven is de Xperia Play het eerste toestel met een Playstation certificatie en er zullen zeker meer toestellen volgen. De minimum eisen aan Playstation toestellen is de beschikbaarheid van de playstation knoppen, de grafische processor en snelheid van het RAM geheugen.

Xperia Play 2

SonyEricsson persvoorlichters hebben in diverse interviews ook al door laten schijnen dat het bedrijf aan een Xperia Play 2 werkt. Sony Ericsson wil van de Xperia Play vooral leren hoe een dergelijk toestel in de mart gezet moet worden. Één van de grote gebreken van de Xperia Play is drukgevoelige knoppen die onder anderen in de Playstation 2 controllers zitten. Sony bewaart die feature voor 'later'.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram