Hercules Toont Nieuwe eCafé Netbooks

Hoewel de netbookmarkt lijkt te zijn ingestort met de introductie van de tablet computers (en met name de iPad), geeft het Franse Hercules nog niet op. Het bedrijf kondigde gisteren haar twee nieuwe eCafé 10 inch netbooks aan. Het gaat daarbij om de sCafé Slim HD en eCafé EX HD.

De eCafé Slim HD is volgens Hercules het dunste en lichtste netbook op de markt terwijl de iets zwaardere HD EX versie juist weer uit moet blinken in het uithoudingsvermogen (13 uur).

De Slim HD is voorzien van 3 USB aansluitingen, een LAN, koptelefoon en microfoon aansluiting. De netbook bevat ook een kaartlezer. Hij weegt 880 gram en is 21 millimeter dik.

Naast de grotere accu, bevat de EX HD ook een HDMI poort. De EX HD weegt 1100 gram en is 28 millimeter dik.

Beide laptops beschikken over een ARM Corted-A8 processor en draaien op Linux. Ze beschikken voer 512 MB DDR2 RAM en voor de dataopslag koos Hercules voor een 8GB Flash iNand geheugen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram