Arjan Olsder
Arjan Olsder

3DS Gameplay

Leuk natuurlijk, zo’n 3DS en hoe hij eruit ziet, maar hoe speelt dat ding nou? Hoe een game console in de hand ligt is minstens zo belangrijk als welke games erop verschijnen om nog maar te zwijgen over hoe snel hij is en hoelang de handheld het volhoudt zonder terug aan de lader te moeten. Ook dit hebben we voor jou bekeken.

Ergonomie

De D-Pad zit voortaan linksonder om zo ruimte over te laten voor een analoge stick linksboven. De toevoeging van de analoge stick is zeer slim van Nintendo gezien dit toch wel een beetje hét gemis was tijdens de lancering van de Nintendo DS. De stick zit op een natuurlijke locatie en zonder erbij na te denken, is dat het eerste waar je de duim op legt. De klassieke D-pad veranderd voor veel games dan ook in een viertal extra knoppen die in de game gebruikt kunnen worden.

Nintendo DS Games

Dat de D-Pad doodverklaard kan worden merk je niet alleen aan de locatie en dat 3DS games hem toch een beetje negeren. Je merkt het ook in oude DS games waar de D-pad door de analoge stick wordt vervangen. Oké, voor die games registreert hij niet veel meer dan links, rechts, omhoog en omlaag, maar het sleept gewoon comfortabel en natuurlijk. Je mist hem dus niet.

Face Raiders

De Nintendo 3DS komt met twee geïnstalleerde games en dat is toch een beetje nieuw voor Nintendo. Normaal moet je meteen een paar extra tientjes uit de zak trekken om zeker te weten dat je ook iets te gamen hebt, maar dat is bij de 3DS niet helemaal het geval. Zo krijg je onder anderen de game Face Raiders. De game stelt je in staat om foto’s van vrienden en vriendinnen te schieten die daarna in vijanden veranderen die door je huiskamer vliegen. Inderdaad, de camera’s gaan in deze game aan en genereren diverse vijanden om je heen. Een erg leuke game, zeker voor de jongsten onder ons. Je bent er na een half uurtje echter wel mee uitgespeeld.

AR Games

De 3DS bevat nog een augmented reality game genaamd AR Games. Deze game maakt gebruik van de AR Cards die je bij de 3DS krijgt. Je legt een kaart op tafel en richt de camera erop. Daaropvolgend zie je dat de tafel in een compleet speelveld veranderd. Helaas ontbreekt het wat aan diepgang behalve dat je op het gegeven moment probeert de game zo snel mogelijk uit te spelen. Dat kan in een minuut of vijf. Het is voornamelijk leuk om te zien wat er mogelijk is en het is leuk voor vrienden om zich daar over te verbazen.

3DS Games

Hoewel we later deze week wat diepere reviews zullen plaatsen kunnen we zeggen dat het 3D scherm in een aantal games een zeer waardevolle toevoeging is. Met name in Pilot Wings Resort helpt het 3D scherm enorm om afstanden in te schatten. Verder is het gewoon leuk om games in echt 3D te spelen. Er zijn overigens games die je inderdaad na ongeveer een half uurtje spelen ook echt adviseren om even een pauze in te lassen.

Accuduur

Met al dat 3D geweld op die handheld is het natuurlijk ook een beetje de vraag hoelang de accu meegaat. Hier moeten we eerlijk zeggen dat het uithoudingsvermogen ons wat tegenvalt. Hoewel we met oude DS games toch zeker vijf tot zes uur kunnen gamen, loopt de speeltijd met 3D games (wanneer Wi-Fi aan staat) terug naar een uurtje of drie. Het scherm uit de 3D stand zetten verlengt de accuduur niet. Wij verachten dus veel van externe accu’s voor de 3DS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.