Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Verslag Nintendo 3DS Launchparty

Gisteren was het zover. Op een bomvollle locatie in Amsterdam organiseerde Nintendo een launchparty om niet alleen de pers, maar ook een grote hoeveelheid fans de gelegenheid te geven om met de 3DS kennis te maken. Natuurlijk waren wij ook aanwezig om te kijken of de 3DS nou echt zo verschilt van het model waar we in September al mee speelden.

Zoals gezegd was niet alleen de pers aanwezig. Nintendo had ook 30 Club Nintendo leden, Twitteraars, Hyvers en andere internetters (met partner) uitgenodigd om aanwezig te zijn waardoor we ook de eerste reacties van de gamers konden checken. Eerst onze feedback van de games die we speelden;

Rabbits Travel in Time

Ubisoft laat zien dat niet alleen Nintendo goede platform games kan maken. Deze nieuwste rabbits game speelt fantastisch en de animatie op zowel de voorgrond als op de achtergrond is perfect afgewerkt wat het een erg leuke ervaring maakt. Rabbits Travel in Time is één van de games die je gewoon moet hebben.

Sims 3D

De demo van de nieuwe Sims game was wat beperkt. We konden ons eigen karakter samenstellen (complimenten voor de ruime mogelijkheden die geboden worden) en dat was het dan ook wel. Natuurlijk hoopten we wat van de gameplay te zien, maar daar zullen we nog even op moeten wachten.

Super Street Fighter IV 3D

Ondanks de overstap naar 3D heeft Capcom vastgehouden aan de klassieke tekenstijl van de Street Fighter games. De game speelt lekker vlot en wanneer je combo’s hebt ontdekt, verschijnen deze op het onderste scherm zodat je ze snel kan activeren. Echt een aanrader dus.

Pilot Wings Resort

In de demo van Pilot Wings Resort konden we een klein aantal missies spelen. Hoewel de levels veel te makkelijk waren, werd wel duidelijk dat de physics behoorlijk goed in elkaar zit. De demo maakt ons erg nieuwsgierig naar de uiteindelijke game.

PES 2011 3D

pro Evolution Soccer is natuurlijk één van de titels die op een nieuw platform niet mag ontbreken. Howel de 3DS minder krachtig is dan bijvoorbeeld een PS3, weten de ontwikkelaars ons toch te verbazen met een flink stuk grafisch geweld. Wij zijn onder de indruk.

Resident Evil Mercenaries 3D Edition

Resident Evil is een grote naam, dus de verwachtingen van deze demo waren behoorlijk groot. Toch wist deze demo ons enorm teleur te stellen. Je moet zowel lopen als richten met de analoge stick en dat lijkt bijna niet te doen. Diverse gamers om ons heen waren het daar ook mee eens. Zelfs de persoon die de demo gaf was er niet helemaal blij mee.

Asphalt 3D

Toen de Nintendo DS voor het eerst op de markt kwam, was Asphalt één van de launchgames, en wat was deze slecht. De game zat vol met bugs en de gameplay was niet te harden. De ontwikkelaars hebben echter niet stilgezeten. De demo van Asphalt was gaaf. De diepte in de tracks was waanzinnig en de zwevende tellers op het scherm maken de ervaring nog mooier. Ook Asphalt 3D is een aanrader.

The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D

Tot slot speelden we de demo van The Legend of Zelda: Ocarina of Time. Deze game is een beetje de verassing van Nintendo omdat hij behoorlijk laat werd aangekondigd. Hoewel de demo niet zo heel veel spanning bevat, kunnen we wel zeggen dat deze Zelda game enorm mooi is. Het zou zomaar weer een klassieker kunnen worden.

De 3DS Zelf

In September speelden we in Zaandam met beta hardware van de 3DS. Nintendo gaf aan dat de hardware mogelijk nog zal veranderen, maar dat lijkt niet te zijn gebeurd. Tenminste, zelf waren we niet in staat om enige veranderingen te zien. Wat ons wel voor het eerst opviel is dat je de 3DS een ideale kijkhoogte heeft die duidelijk op kinderen is afgestemd. Hou de de 3DS te ver van de ogen verwijderd, dan kan het zijn dat je ‘ghosting’ ziet, oftewel een vaag dubbel beeld. Vervelend is het niet, maar het viel wel op.

De Launchgames

De demo’s waren leuk, maar welke games kan je nou echt kopen wanneer de 3DS op 25 Maart in de winkel ligt? De line-up tijdens de originele DS launch was zeer zwak en hoewel we ook nu gewoon weer een leuke Mario game missen, lijkt Nintendo toch haar best te hebben gedaan. Check de onderstaande lijst;

 • Pilotwings Resort
 • Nintendogs + Cats: Golden Retriever & New Friends
 • Nintendogs + Cats: French Bulldog & New Friends
 • Nintendogs + Cats: Toy Poodle & New Friends
 • Super Street Fighter IV 3D (Tip!)
 • The Sims 3
 • PES 2011 3D (Tip!)
 • LEGO Star Wars III: The Clone Wars
 • Ridge Racer 3D
 • Super Monkey Ball 3D
 • Samurai Warriors: Chronicles
 • Asphalt 3D (Tip!)
 • Tom Clancy’s Ghost Recon: Shadow Wars
 • Tom Clancy’s Splinter Cell 3D
 • Rayman 3D

De Gamers

Zoals gezegd hebben we ook nog de mening van een aantal gamers gepeild en die leken allemaal enorm positief te zijn. Een aantal gamers gaf wel aan dat de games vermoeiend voor de ogen kunnen zijn. We vroegen ook of de 3DS het geld waard is, hier waren alle gamers die wij spraken het over eens. Die 3DS, die komt er.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.