GadgetGear.nl

Review: Freecom Data Bar XXS


Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Freecom Data Bar XXS met 4.5 sterren.

The Good
  • Klein genoeg om niet in de weg te zitten
  • Lijkt slijtvast te zijn
  • Ook vocht is geen probleem

The Bad
  • Wanneer je een bestand met jouw adres erop zet, kan de vinder natuurlijk besluiten om de sleutels zelf even uit te proberen.

Vandaag bekijken we de Freecom Data Bar XXS. De XXS is één van de kleinere USB 2.0 sticks die we tegen zijn gekomen en is door zijn formaat extreem handig om aan de sleutelbos te hangen. Freecom levert er dan ook meteen een handig touwtje en een stevige sleutelring bij.

Naast deze twee kleine accessoires bevat de verpakking helemaal niks. Freecom heeft op de stick PDF bestanden in diverse talen staan waarin garantietermijn e.d. Van de XXS wordt besproken. Laten we wel zijn, wat moet je nou over een USB stick vertellen?

De Test

Toch namen wij de Freecom Data Bar XXS met plezier in review. Uiteraard begonnen we met een meting van de schrijf en leessnelheid van de stick. Opvallend is dat in onze test de leessnelheid op ongeveer 46Mbps uitkwam en de schrijfsnelheid op 63.5Mbps. Over het algemeen is lezen sneller dan schrijven. Het maakte niet uit welke computer we gebruikte voor deze test, de resultaten bleven hetzelfde. We gaan er dus vanuit dat ze kloppen.

Zoals eerder gezegd is het handige van deze stick dat hij bedoelt is om aan te sleutelbos te hangen. Met andere woorden, je hebt altijd wat opslagruimte achter de hand, waar je ook bent. Wanneer we de stick in een desktop stoppen, blijven de sleutels eraan hangen. Hoewel de stick erg klein en van plastic is, buigt deze niet door. Wel loopt de stick behoorlijk wat krassen op. Of wit, glanzend plastic de juiste keus was betwijfelen we. Met een maand verwachten we dan ook een matte uitvoering van de stick te hebben.

Conclusie

De Freecom Data Bar XXS is klein en vooral handig. Deze mag gewoon niet aan de moderne sleutelbos ontbreken. De Data Bar XXS is onder de €10 op internet te vinden, al moet je het dan wel met 2GB doen.

Waarschuwing: De Freecom Data Bar XXS is handig voor aan de sleutelbos. Zorg er echter voor dat je er nooit bestanden op zet met daarin het adres waar de sleutels voor zijn. Dat maakt het wel erg makkelijk voor de ‘vinder’ om bij je op bezoek te komen.

Reageren

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten