Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

MWC: Ook HTC Lanceert een Android Tablet

We zaten er lang op te wachten, maar ook HTC heeft vandaag een tablet aangekondigd. HTC’s nieuwe tablet gaat de markt op onder de naam ‘Flyer’ en heeft als één van de voornaamste verkoopargumenten de ondersteuning voor HTC Sense, maar er is meer.

Het tablet van HTC kan niet alleen met multi-touch overweg, maar ook met een stylus. Daarnaast zal dit het eerste tablet zijn met ondersteuning voor OnLive. Of we daar in Nederland veel aan hebben weten we nog niet gezien OnLive alleen abonnementen verkoopt aan consumenten die binnen 1.000 mijl van een OnLive datacentrum wonen. Een leuk detail is wel dat iPad gebruikers alleen maar kunnen toekijken terwijl Flyer gebruikers echt lijken te kunnen gamen.

De Flyer beschikt over een 7 inch scherm en is daarmee één van de kleinere tabletten. HTC heeft het toestel van een 1.5Ghz CPU met 1GB RAM voorzien en het toestel kan met HSPA+ netwerken overweg (4G). Opvallend is wel dat de HTC Flyer op Android 2.4 loopt.

Ook op internetgebied heeft HTC het beste voor met de Flyer. Zo beschikt het toestel over volledige HTML 5 ondersteuning en bevat het Flash Player 10. De Flyer is als we HTC mogen geloven ook het eerste tablet met volledige Skype ondersteuning.

De Flyer ligt vanaf Mei in de winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.