Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sony Toont Opvolger PSP (Genaamd NGP)

Sony heeft in Tokyo de opvolger van de PSP getoond. Het apparaat zal voorlopig de naam NGP dragen en bevat onder anderen een quad-core ARM Cortex-A9 CPU. Wij hebben al het nieuws over de NGP in deze post verzameld, en dat is heel wat.

Uiterlijk

Het uiterlijk van de NGP lijkt erg op dat van de originele PSP maar bevat een aantal opvallende aanpassingen. Zo is de body voorzien van twee analoge sticks en heeft de achterkant van de console een ergonomische update gekregen en een multi-touchpad. Zowel aan de voorkant als aan de achterkant van de console is een camera te vinden. De body meet 182.0 x 18.6 x 83.5mm

Hardware

Naast de quad-core ARM Cortex-A9 processor bevat de NGP ook een quad-core PowerVR SGX543MP4+ GPU waardoor de NGP zonder twijfel de meest krachtige handheld zal zijn. De body bevat stereo speakers en een microfoon. Uiteraard bevat de NGP ook accelerometer, gyroscoop, compas en GPS sensoren. Qua netwerken ondersteunt de NGP WiFi b/g/n, Bluetooth 2.1+EDR en 3G.

Voor het scherm heeft Sony voor een 5” OLED touch display gekozen met een 960×544 resolutie. Zoals eerder genoemd bevat de NGP ook een touchpad aan de achterkant waardoor je vingers tijdens het gamen niet in de weg zitten. Prima gedachte.

Games

Tijdens de presentatie liet Sony onder anderen Killzone Resistance, Uncharted, Little Big Planet 2, Metal Gear Solid 4 en FIFA zien. De games voor de NGP worden echter niet op UMD verspreid, maar op een geheugenkaart (zoals de 3DS). PSN zal beter in de games geïntegreerd zijn zodat je tijdens het gamen ook berichten aan elkaar kan sturen.

Beschikbaarheid

De aankondiging van de NGP lijkt nog wat vroeg want Sony kan eigenlijk nog weinig over de beschikbaarheid van de NGP vertellen. Zoals het er nu uitziet mogen we hem eind 2011 verwachten. Of de voorsprong van de NGP dan nog steeds zo groot is op de hedendaagse smartphones zien we dan wel weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.