Arjan Olsder
Arjan Olsder

SanDisk Kondigt Eerste UHS-I SD-Kaart Aan

Nu steeds meer fotocamera’s in staat zijn om HD video vast te leggen, wordt de datasnelheid van SD kaarten steeds belangrijker. SanDisk lanceerde om die reden een nieuwe reeks kaarten op basis van UHS-I (Ultra High Speed).

De volledige naam van de nieuwe lijn geheugenkaarten is SanDisk Extreme Pro SDHC UHS-I. De kaarten voldoen aan de nieuwste SD specificaties zoals vastgelegd in de SD 3.0 specificatie. Hierdoor kunnen lees- en schrijfsnelheden oplopen tot 45MB/sec. De kaarten zijn tevens voorzien van SanDisk’s eigen Power Core Controller en ECC (Error Code Correction).

Om de snelheid van de kaart optimaal te benutten is het wel nodig om over een UHS camera en kaartlezer te beschikken. UHS is onder anderen te vinden in de Nikon D7000 camera. Om de kaarten met dezelfde snelheid op de laptop uit te kunnen lezen brengt SanDisk de SanDisk Extreme Pro ExpressCard Adapter op de markt.

“SanDisk heeft een uitgebreide historie in het ontwikkelen van snelle, zeer betrouwbare kaarten voor fotografieliefhebbers en -professionals,” zegt Susan Park, directeur retail product marketing bij SanDisk. “Onze nieuwe SanDisk Extreme Pro SDHC-kaart biedt consumenten geheel nieuwe mogelijkheden, zoals het vastleggen van hoge-resolutie foto’s, snel bewegende actieopnamen en HD-video’s van de hoogste kwaliteit.”

De kaarten zijn verkrijgbaar van 8GB tot en met 32GB. De kosten liggen afhankelijk van het formaat tussen de €59,90 en de €216,90. De Express Adapter kost €69,99. Elke kaart bevat een licentie om één jaar gebruik te maken van RescuePRO om per ongeluk gewiste foto’s terug te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.