Logo GadgetGear.nl
Picture of Rutger de Ruiter
Rutger de Ruiter

Playstation 3 Security Update Alweer Gehacked?

Gisteren is er door Sony een nieuwe Playstation 3 patch uitgebracht. Versie 3.56 heeft als enige features “A security patch has been added”. Dieper dan dat wil Sony er niet op ingaan, wat deze security patch daadwerkelijk allemaal uitvoerd op je ps3. We zullen er maar vanuit gaan dat het te maken heeft met de recente ontwikkelingen rondom het jailbreaken van de ps3.

Verondersteld wordt, dat er een speciale encryptie rondom “custom software” wordt gemaakt, waardoor het niet mogelijk is om eigen applicaties te installeren of te benaderen. Het liep echter niet zoals Sony had gewild.Nu wil het namelijk zo zijn, dat hackers er in enkele uren na het uitbrengen van de patch, meldden dat ze de encryptie van de patch gekraakt hadden. Dit luid dan een nieuwe custom-firmware mogelijkheid in, waardoor de ps3 dus wederom gehacked wordt.

Het begint allemaal een beetje te lijken op het kat en muis spel wat we tussen Apple en de iPhone/iPad jailbreak hackers zien. Het is alleen wel zo, dat dit de eerste terugslag van Sony had moeten zijn, nadat bekend is gemaakt dat de ps3 voor altijd gehacked kan worden. Nu lijkt het er dus op dat dit statement niet voor onwaar kan worden aangenomen. Het spel is voor Sony en zijn ps3 nu toch echt begonnen, het is interessant om te zien of ze in de afgelopen tijd hun voordeel hebben gedaan met hun voorsprong. Vooralsnog lijkt dat dus niet het geval.

Via.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.