Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Thrustmaster Onthult Nieuw Gran Turrismo Racestuur

In navolging van Logitech gooit ook Thrustmaster een Gran Turrismo stuur (met pedalen) in de strijd om de gamer. Thrustmaster’s versie heet de T500 RS en is van alle licenties voorzien. Thrustmaster bouwt al 20 jaar racesturen voor computergames en bezit aardig wat ervaring op dit gebied.

De set weegt in totaal 11.9 KG. Dat komt doordat Thrustmaster ervoor heeft gekozen om een groot deel van de onderdelen van metaal te maken. Één van deze onderdelen zijn de schakelflippers achter het stuur die aardig wat stress zullen moeten doorstaan. Het stuur bevat ook een 65 watt Force Feedback motor. Dat staat gelijk aan 150 mNm koppel bij 3.000 RPM.

Ook ergonomie heeft een belangrijke rol gespeeld in de constructie. Het stuur kan tot drie keer rond zijn as draaien, maar is motorisch instelbaar zodat dit per auto en bestuurder aangepast kan worden. Ook de tussenruimte en hoogte van de pedalen is flexibel in te stellen. De pedalen zijn zowel staand als liggend te gebruiken en de rem bevat een instelbare weerstand.

“De eis die ik bij het Thrustmaster-team had neergelegd, was het ontwikkelen van het meest nauwkeurige en vertragingsvrije stuur ooit om de sensaties van GT5 accuraat te vertalen en de gebruiker voor 100% de emoties te laten ervaren van een rijder op een echt racecircuit.”zei Kazunori Yamauchi, CEO van Polyphony Digital en Senior Vice President van Sony Computer Entertainment Inc.

De hele set zal rond de €499 gaan kosten en is vanaf 5 Januari verkrijgbaar. Later in het jaar zal Thrustmaster de set aanvullen met een losse versnellingspook voor de racers die nog meer simulatie verlangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.