Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Kinect (Xbox 360)

Vandaag is het zover, Kinectweek op TheGadgeteers.nl. Vandaag trappen we af met een review van de Kinect zelf en de game Kinect Adventures. We beginnen deze ochtend met de Kinect en om 12:30 mogen jullie de review van Kinect Adventures van ons verwachten.

Wat is Kinect

Zoals de meesten van jullie waarschijnlijk al weten is Kinect Microsoft’s antwoord op de Playstation Move en de Nintendo Wii. Het grote verschil ten opzichte van de Wii en de Move is dat bij Kinect jouw hele lichaam als controller functioneert en je niet over knoppen kan beschikken.

Het is overigens niet de eerste keer dat we met de kinect spelen. Dit deden we eerder al op de GamesCom in Keulen. Toen waren we niet zo heel blij met de prestaties. We zijn dus erg nieuwsgierig naar hoe de Kinect in een huiskameromgeving werkt.

Opstellen

Hoewel je de Kinect net als de sensorbar van de Wii onder of boven de TV/Monitor dient te plaatsen, brengt het formaat al meteen een uitdaging met zich mee. Onze TV is 3 CM dik en op zo’n klein randje kan de Kinect uiteraard niet balanceren. Het wordt dus onder de TV en dat betekent ook meteen dat we het zicht van de Kinect vrij moeten houden. Eerlijk is eerlijk, een soort van Klem was hier wel handig geweest.

De Kinect heeft een appart stopcontact nodig omdat de Xbox 360 onvoldoende vermogen over de USB poort kan aanleveren. Gelukkig heeft de kinect een mooie kleine adapter waardoor deze niet zoveel plek inneemt als die van de Xbox zelf.

Instellen

Het installeren van de Kinect is makkelijk. Alle software voor de Kinect zat al in de nieuwe firmware van de Xbox 360, dus die start meteen de installatieprocedure. Na een paar tests voor de microfoon is de Kinect klaar voor gebruik en start een soort van tutorial om je bekend te maken met het systeem. Na twee stappen keer je echter weer terug naar een soort van tutorial waar je met de joystick doorheen navigeert. Veel tekst, weinig onthouden. Qua gebruiksvriendelijkheid had dat net iets beter gemogen.

Navigeren

Met de Kinect kan je door een speciaal menu van de Xbox navigeren. Je start dit menu door naar de Kinect te zwaaien. Daarna kan je met de rechter hand langs de items navigeren en door de hand stil te houden daadwerkelijk een item selecteren. Dit is even wennen maar voelt na enkele minuten natuurlijk aan.

Extra Software

Wanneer je Kinect hebt aangesloten is het mogelijk om zowel een update voor Zune als de app Kinect Video te downloaden. Met de update voor Zune is het mogelijk om op basis van Kinect door de Zune bibliotheek heen te bladeren. Een leuke gedachte, maar eerlijk is eerlijk, ik ga niet twee uur lang naar een film staan kijken. Leuker is Video Kinect.

Naast dat je met Video Kinect met andere Kinect bezitters kan videochatten, is het ook mogelijk om te videochatten met vrienden op MSN. Opvallend is dat wanneer je met gebaren aangeven dat Kinect in moet loggen op MSN, we dit vervolgens met de controller nog eens moeten bevestigen. Kinect bevat facetracking waardoor jouw gezicht constant gecentreerd blijft.

Conclusie

Het is even wennen om met de Kinect door menu’s te navigeren. Hoewel we bang waren dat de menu’s snel gaan vervelen (omdat we de hand steeds stil moeten houden om iets te selecteren) voelt het werken met de Kinect vrij natuurlijk aan.

De Kinect moet zich echter bewijzen met de games en die gaan we nu testen. Zoals gezegd is het Kinect week, dus elke werkdag om 12:30 publiceren we een verse review.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.