Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Playstation Move Starter Pack

Vandaag beginnen we officieel met de Playstation Move week op TheGadgeteers.nl en de timing is wat ons betreft perfect. Na drie dagen kerstdiners mogen er immers wel wat calorieën verbrand worden. We bekijken eerst de Move Starterpack en om 17:00 zullen we de review van Namo’s Time Crisis plaatsen.

Maar nu eerst de Move Starterpack. Wanneer je in het verleden nooit een Playstation Eye camera hebt gekocht, is deze Starter Pack de meest interessante manier om met Playstation Move te beginnen. Voor nog geen zestig euro krijg je een move controller (losse verkoopprijs €39,99), een Playstation Eye (losse verkoopprijs €49,99) en de Move Starter Disc. Heb je al een Playstation Eye, dan is het goedkoper om enkel een Move controller aan te schaffen.

PlayStation Eye

De Playstation Eye is het vervolg op de EyeToy van de Playstation 2. De Eye beschikt over een betere camera en een 3D microfoon waardoor de Eye redelijk goed kan bepalen waar iemand op een bepaald moment staat.

Voor de EyeToy van de Playstation 2 was het voor een aantal games nodig om een voorzetlens te plaatsen om zo volledig in beeld te komen. De Eye bevat een zoomlens. Helaas is deze zoomlens enkel handmatig in te stellen door de lens naar links of rechts te draaien. Iedere game geeft zelf de optimale stand aan.

Het enige probleem met de Eye is hetzelfde probleem als dat we met de Kinect hadden. Het apparaat werkt optimaal bovenop een scherm, maar beschikt niet over een klem of iets dergelijks om hem op een platte TV te bevestigen. Erg jammer.

Move Controller

de Move Controller lijkt in eerste instantie het meest op de controllers van de Nintendo Wii. Het grote verschil zit hem in de wit-rubberen bal aan de voorkant. Deze is namelijk van groot belang voor de plaatsbepaling. De Eye kan deze bol zien en op basis van de kleur (er zit een multi-color led in) kan de Eye verschillende controllers van elkaar onderscheiden. Door het formaat van de bol af te lezen, kan de Eye de afstand van de controller meten. De overige sensoren in de Move leveren de rest van de bewegingsdata aan de Playstation 3. de Move controller bevat verder alle knoppen die nodig zijn om snel door menu’s te navigeren.

Move Starter Disc

Tot slot bevat de doos dus de Move Starter Disc. Deze disc bevat demoversies van Sports Champions, Start the Party, TV Superstars, The Shoot, Tiger Woods PGA Tour 11, Tumble, Echochrome II en EyePet Move Edition. Naast de demo’s bevat de disc ook een introductievideo. Al met al is deze disc geen reden om de Starter Pack te kopen als je al over een Playstation Eye beschikt.

Conclusie

De techniek achter de move is minstens net zo goed als de techniek achter de Wii. Het is alleen jammer dat de camera niet goed op een plat scherm bevestigd kan worden. Kijkend naar de Starter Pack, pakt Microsoft het handig aan door een (kleine) volledige game weg te geven bij de Kinect. De demo’s zijn aardig, maar voegen geen waarde toe wanneer je al een Playstation Eye bezit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.